esmaspäev, 27. juuli 2009

puhkus lõunas

Eile hilisel tunnil koju jõudes tundsin, et ma enam ei viitsi ringi rännata ja asju pakkida ja mis veelgi hullem, lahti pakkida.

Lõunaosariigid.
* Mõned kohtumised klientidega, kelle tähtsuse osakaal võrreldes ajakuluga ei ole nii suur, et spetsiaalreis ette võtta.

* Minu ühed lemmikjärved - Must-ja Valgejärv. Esimene neist on hapnikuvaene rabajärv, mille ülisooja veega esimest korda pea seitseteist aastat tagasi E kaudu tutvust tegin. Vähem kui kilomeetsi kaugusel paikneb Valgejärv, mille vesi on jahe ka soojal suvepäeval. Nime on saanud järv vee läbipaistvuse järgi.
Täpsemaid märksõnu: Lähistel paiknevad Meenikunno imekaunis matkarada koos laudteega. Väike Notsu koos kaks aastat vanema sõbra Oskariga korjas meeletus koguses kukeseeni. Pooljuhuslik varustus: Kõigi Seente Vaenlasene, kilekott, ning "iga daami ridikülis leiduv" šveitsi nuga.

Ilumetsal vaatasime meteoriidikraatrit. Ei olnud sama vägev, kui Kaalil. Aga kraatrini viisid vahvad kuradi-skulptuurid ning tulijat tervitasid põrguväravad.

Matkarajad võtsid oma aja ning seetõttu jäi vaatamata Seto Talumuuseum. Einestasime Tsäimajas, mille toiduportsud olid väikesed isegi minule, suurematest meestest rääkimata. Samas hinda oskasid nad küsida vägagi krõbedat, Tallinna kesklinnastki kallimat. Rahvast jagus - no kus sa hing ikka Värskas süüa saad:S Seto talumuuseumi hoovil uudistas sööjaid hobune - minu lapse uus lemmikloom. Ikka ja jälle kutsus ta mind hobu paitama ning kiitis nii lakka kui sõbralikkust.

Lõppeks ujusime Värska Sanatooriumi juures rannal ning Notsu palvetele vastates viisime ta sildu juurde, millel kiri "riigipiir". Nii sai Notsu näha ka ihaldatud Venemaad:)

***
Lõunaosariikide järved on suppsoojad ja puhkus lõunas õigustab igati oma nime.

***
Kaheksakümnekahene "sureb" publikut kohates otsekohe. Tema seisund ei ole takistuseks piimamehele väravale vastu jooksmiseks ega tärkava peterselli kaitsmiseks muruniiduki eest. Kuumal suvepäeval jalutab ta lõõskavas päikses mütsita ning kitkub pea alaspidi umbrohtu. Aga jalg... Jalg on päriselt ka kole. Arstile keeldub minemast kategooriliselt - "süda ei kannata autosõitu kuumas" ehk konditsioneeritud autos.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar