teisipäev, 19. detsember 2006

lumine jõuluootus varjutatud varganägude poolt

Lumi! Lõppeks on lumi maas! Sarnaseid kribamisi on mu msn-i kontaktlistis täna palju. On jah lumi ja kohe soojem ja valgem ja heledam tunne hinges. Piparkoogilõhnaline pealegi. Ja akna taga paistavad õunapuud ja paar põõsast, mis eile hilisõhtul kaunistavad värvilised valgusvanikud said. Muinasjutt.

Head mõtted saabuvad juhuslikult - peale Notsu selle aasta esimest tõsist suusatrenni mõtlesin paari minutiga talle jõulukingituse välja. Suusatrenni tüdrukul, mis sest, et vaid neli ja pool aastat vanal, ei sobi ju värske lume tulles ema vanade "Visu" veteransuuskadega sic! sõita. Yeah! Hing kergem, et kohustuslikus kingihulluses üks mõistlik idee tuli. Käisime otsekohe ka poetiiru ära, et hiljem jõuluvanale oma soovist teada anda:) Miskipärast pakuvad müüjad kuueaastase kasvu nelja-aastast nähes vaid rihmadega saabaste külge kinnitatavaid jubedikke! Notsu teatas temale omase vähimagi delikaatsuseta, et need on titadele ja temal on vaja saapaid, suuski ja klambreid, aga kepid on veel parajad. Jah, algamas on tema kolmas suusatalv! Aga siiski, valikud on olemas ja nüüd vaja vaid jõuluvanaga aru pidada ja muidugi käivad päkad veel loetud päevad akna taga piilumas ning märgivad üles iga jonni ja targutamise.

Seda ehedat, kauge lapsepõlve sügavikust pärinevat jõulurõõmu tunnen ennastki läbivat oma lapse säravaid silmi vaadates. Kiri jõuluvanale värisevate varesejalgadega... toa kaunistamine... päkapikususs... piparkoogid... küünlad... salmide õppimine lasteaias... Ja jõuluootus, mis ootamatult vaheldub tarbijahullusega.

"Notsu on olnud hea laps, söönud igal hommikul pudrukausi tühjaks ja lasteaias ka kenasti maganud. Nüüd ei mahu vanad tossud enam paksu sokiga jalga ja need helesinised sobivad just uue dressiga. Uue dressiga ei saa ju vanade tossudega käia!"
Selliste argumentidega õnnestus tal homseks tennisetrenniks välja lunida uued tossud. Jah, ma pean nõustuma, need sobivad värvilt ideaalselt tema uue dressiga, vanad nr 28 on väikseks jäämas ja mis peaasi, 199 krooniga spordipoest korralikud niked omandada on puhas juhus.


Politseisse ei jõudnudki. See osavnäpp, kes mu autol eile poole tunniga prozed eest ära keeras, jääb ka teoorias kinni püüdmata. Mu neljarattaline armastus on nüüd invaliid. Õnneks ja minu suureks üllatuseks on töökorras ka tavalised täistuled.

Kuniks varastatud asjadele on olemas poole hinnaga ostjaid, seniks töötab ka selline kaupade hankeviis. Paraku. Stressi vältimiseks ei loe ma vastupidiselt soovitatule ei "Kuldset Börsi" ega lähe ka auto- ega balti jaama ega muudele turgudele oma tulesid otsima. Jõulurahu selle inimese hinge, kes haavas Minu Tõelist Tanki.

Tulesid ma tagasi ei pane, kui paari päeva jooksul ei selgu just oluline praktiline kaotus- vähem eputamist ja vidinaid peaks tähendama vähem pisaraid mõttetute asjade pärast.

Ja pisaraid jääbki alates lõppevast päevast vähemaks. On Uue Lehekülje Keeramise Päev, kalendris märgitud ka 19. detsembrina.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar