neljapäev, 28. detsember 2006

pühade vahel

Jõulud on selleks aastaks läbi. Palju toredaid elamusi, palju vajalikke ja vähem ebavajalikke kinke, rohkelt rõõmu lapse silmades ja natuke pisaraid enese omades. Imekaunis vanalinn, kallid kaugel heade mõtetega, lähedaste küünlavalged kalmud. Jumalateenistus raadio kaudu läbi une. Ilusad kodused pühad.

Jõulud lasteaias olid vahvad - Notsu saab aasta aastalt suuremaks, julgemaks ja seekord ei lubanud ta kellelgi oma lasteaiasõpradest istuda oma kohale jõuluvana kõrval. Üha vahvam on vaadata, kuidas kunagi sõimes pealt aastastena alustanud tipsud sirguvad ja üksteisele kallisteks sõpradeks saavad ja tasapisi vanemadki.

Suusatreenergi kiitis Notsut väga - võitlejavaimuga tüdruk, uskumatult tubli, kukkudes tõuseb püsti ja läheb edasi. Ja selgus, et trennikaaslased on kaks-kolm aastat vanemad... On hea ja uhke ajada rind ette - minu tubli laps, me saame hakkama:)

Valmistun aastavahetuseks. Igal aastal on üks ja seesama - palju asju, mis "oleks vaja" ära teha, mitte, et midagi muutuks, kui neid teha näiteks 2. jaanuaril, aga lihtsalt tahaks sümboolselt aastale joone alla tõmmata. Ja nii ma sebin ringis koristada-triikida-vaaritada-parandada. Õnneks oleme hetkel kaksi, kui pudulojused välja arvata. (Koos nendega on aga hingede arv majas ikka neli.) Ja eks ma reaalses elus ikka rohkem üksi olen kui mitte arvestada seda kella 23 paiku laekuvat meeskodanikku. Ja Notsu seikleb vanaemaga Lapimaale jõuluvanale külla. Ja mina ei suuda otsustada, kus seekord see Vahetus ette võtta. On palju aga-sid, mõtteid , mis sunnivad otsust langetama üht- ja teistpidi.

Mõnus on olla Vaba. Mõnus on minna õhtul trenni (viimasesse trenni) , logeleda teleka ees (peaaegu hommikuni, sest saatekava lihtsalt kestab nii kaua) , mitte teha sooja lõunat (sest friikartulid Hiiu 24h putkast kuuluvad vaieldamatult rämpsroogade alla) ja mitte pesta nõusid (sest papptaldrikuid ei pea pesema). Oleskelu.

Haigusleht on tänasega läbi. Mandlid on edukalt kõrist eemaldatud, neelamisava suurem ja nüüd peaks siis ka südamel paremaks minema. Loodame, ootame ja unistame. See ei ole keelatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar