teisipäev, 3. aprill 2007

miks minust tänasest ühe teise ehituspoe klient sai

Notsu maailma parim hoidja , 81 aastane Tädi Ulvi kurtis mulle eelmisel nädalal kaht südamesoovi.

Esimene sai teostatud Gaspres. Eile rääkisin juhatajaga gaasiveesoojendi vahetusest, täna vaatasime töödejuhatajaga "objekti" üle ja homme juba paigaldavad. Super! Vanainimese silm läks rõõmust niiskeks ja minu oma ka. Nii kiiresti poleks lootnudki. Ja hind oli meestel konkreetne - paigaldus x, suitsutoru vahetamisest ei pääse - y ja jupid 50 krooni raadiuses z, aega kuluvat 2h. Tädi Ulvi võttis vana hea arvelaua, lõi summa kokku ja küsis, kas tuleb välja, kui pangast x+y+z+50 raha toob. Jah, kindlasti, kõlas konkreetne vastus ja lahkudes ütlesid nad kenasti "homseni":)

Teine soov oli keerulisem - kraanikausikapp 80x60 väiksema vastu vahetada. Hommikusel koosolekul leidsin lehe vahelt reklaami - Ehitusmarket! Soodushinnaga! Olemas!

Õhtul sõitsime vaatama ja mõlemal venis mokk pikaks - kapp ja kraanikauss olid 60x60 küll, aga... no kraani kinnitus ei sobi... Kraanikausis laiutaks inetu auk, samas kui tädi Ulvil vesi seina küljest tuleb...

Ja edasi juhtus Eesti kohta imekspandav - ehituspoe müüja näitas kaheksakümneühesele sobivas kannatlikus ja rahulikus vormis, et üleliigne auk suletakse 29 kroonise klapiga, jääb ilus, valida on nelja tooni uste vahel, kausi kinnitus kapi külge on klambritega, mis maksavad lisaks 5 krooni tükk ja pangakaart sisestatakse pin-iga lugejasse just sedapidi. Mulle viipas lahkelt, et lattu saan, kui sõidan autoga ümber nurga - seal näete kohe:) Ja saatmas sõbralik, mitte pugejalik naeratus ning tema "head päeva!" kõlas nii siiralt, et oleks tahtnud ettepanekute raamatusse midagi ilusat kirjutada.

Erand? Sugugi mitte. Kassapidaja, kellele ülejäänud ostud tasusime, oli samuti meeldiv ning laomees lihtne, kuid abivalmis. Väravavalvur vaatas üle kviitungid, naeratas ja soovis samuti head päeva... Kõik selle poe töötajad oleksid justkui võtnud eesmärgiks eeskujuliku teeninduse.

Olen aastaid olnud kahe hüpersupermegaehituspoe klient, ostnud neilt projektipõhise soodukaga maja- pluss korteritäie materjale ja natuke sõpradele lisakski suuri oste, pool miljonit kindlasti. Ja ikka kuulen projektijuhilt virinat, et ta ei jaksa meilile kahe tööpäeva jooksul vastata, et pole tema asi mulle soovitada seda või teist segu ja lisaks seletab kassapidaja, et see või teine konkreetne töö ei ole tema asi, turvamees laoväravas küsib üleolevalt, kas meil on VEEL midagi autos... Ja kord irvitas laomees, et tema ei pea tsemendikotte autosse laduma, et neid 30 ära mahuks...

Igatahes. Tänasest kaalun väga tõsiselt ehituse kodupoe välja vahetamist. Nende sõbralike naeratuste pärast:) Ja selle pärast, et leidsin poe, kus mind tõesti oodatakse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar