laupäev, 3. jaanuar 2009

minu unelmate mees

Mitu ööd olen Teda unes näinud.
Et tuleb ja teeb mu maja korda... Fekalist on ta nimi.
Nimelt käitus kanalisatsioonikaev tavapäratult hakates täitudes tuppa ajama. Ja pühade ajal ei võtnud telefoninumbrid, salvestatud moblasse kui sibi1, sibi2 ja sibitoomas toru.
Lõppeks saabus eile sibitoomas, aga õnn oli üürike. Olen terve päeva piinanud telefonitsi eksi. Kummalisel kombel on ta minu kõned virinata välja kannatanud ning üsna asjalikult juhendanud torustiku asukoha ning sanitaarelementide järjestuse asjus. Käisime poes. Ostetud on nüüd nii 5m kui ka 10m kanalisatsioonitross - võin laenutada:) Aga tulemust ei miskit. Kõige kummalisemal kombel on kadunud ka toruots kaevurõngast.
"Seisad näoga tammi suunas. Olgu see põhi. Ja toruots asub meetri sügavusel kaevurõngast allpool, läänes". Täiesti loogiline, et tuleb maja poolt... Aga seisa näoga mille iganes suunas, toruotsa ei ole meetri ega kahe ega kolme sügavusel... Kaev ju tühi... Eks oletas, et ehk on kaevu suunduma jäetud veneaegne ots kokku langenud... Pidi ju meie ühinemine linnakanaliga toimuma hiljemalt 2006, olime vist isegi 2005. aasta plaanis. Nüüd aga pole lootust enne 2011. No ikkagi - see õnnetu ots peaks ju kusagilt paistma. Valasime torusse kilojagu graanuleid, mida on enne nähtud panna 30-50g ummistuse lahustamiseks. Ja ikkagi ei midagi.
Lisaks on mürki söönud hiir paterdanud läbi kraanikausi kapi köögis ning tõenäoliselt kuskile seina vahele surema kadunud. Ja nüüd näeb maja välja nagu sitamaja. selle sõna kõige otsesemas mõttes.
Sita unes nägemine tähendavat raha. Ilmsi nägemine viib aga hulga raha minema. Toruabi küsib 776 krooni koos käibemaksuga tunnis. (Lubasid tunniga korda teha) Miski teine netist leitud torufirma küsib netihinnakirjas 500 krooni koos käibega tunnis. Raha hakkab lugema aga alates sellest, kui mees kodus pükse jalga panema hakkab ja alla kahe tunni ei maksa unistadagi.
Ühesõnaga. Me kolisime ära, jättes endast maha lahtiühendatud wc-poti ja sitalõhnalise vannitoa. Ilma naljata.
Meie uues kodus on pahisev kanalisatsioon, luksus, mille olemasolu mõne päevaga ära ununenud on.

4 kommentaari:

  1. Eramaja pidamine on luksus, tean omast käest. Aga parimatel päevadel...kas tahaksid end korterisse elama kujutleda...

    VastaKustuta
  2. seda, et vakra väitel pidavat 2009 kogu nõmme kanaliseeritama
    ma ikka loodan, et ehk sel suvel saabub ka õnn meie õuele... sest meie kaevudega on teine lugu, suvel haisevad praktilislt kogu aeg ning sibiauto võiks käia iga 2 päeva tagant, talvel käib 2-3 kuu tagant ning ei mingit probleemi. kusjuures, vahet poel, kas on märjemad või kuivemad ilmad.

    kas toruabi siis kutsusite või ei?

    VastaKustuta
  3. Just nimelt on eramajas elamine luksus. Praeguses külmas ütles mul eramajas üles naftal töötav katel. Mis tähendab et ei ole ei sooja vett, milleta saab hakkama, aga tubade temperatuur langeb mühinal. Ja alati neis olukordades on naised üksi tavaliselt.

    VastaKustuta
  4. Thelal on õigus, kivimägedel korteris võib olla mugav - suled raudukse ja selle taga toimuv ei huvita.
    Pisukesed talvised ebamugavused kaaluvad aga üles tilluke murulapike, tuttavad naabrid ja aias lõrisev pr Betti.

    VastaKustuta