teisipäev, 24. veebruar 2009

auuu, muulased! Kus te olete?

Kodumaa sünnipäeva presidendiball. Kleidid ei ole minu eriala, aga lõpu poole läksid nagu paremaks. Ilmselt ei ole lihtsamatel külalistel võimalust kahtlase väärtusega õmblejatel lasta endale õudusi selga disainida.

Mis aga väga silma jäi - peale suursaadikute ja üksikute äriinimeste jäid presidendiballil kõrva vaid kutsutute eestlastest nimed. Ka Narva linnapea, Narva Muuseumi direktor, Mäetaguse vallavanem... Meie väike kolleegium avastas, et muulastel ei ole asja eestlaste hulka. Meie ja teie. Nagu enne pronksiöidki.

***
Hommikul vaatasime Notsuga paraadi. Just tema on see, kes hümni ajal meie pere püsti seisma kamandab.
Tegelikult oli paraad meile, tallinlastele, järjekordne üritus kümnete teiste hulgas. Aga narvalastele läks paraad korda. Tõenäoliselt "nemad" harilikult meie tegemisi ei jälgi. Aktuaalse Kaamera ekraanilgi ütles noormees, et temasse Eesti riik ei puutu, tema uurib rohkem Venemaal toimuvat. Ma oletan, et selline võiks olla üsna keskmise narvalase arvamus.

Just sellepärast tegi meid nukraks riigivalitsejate otsus hoida paraadi edaspidi Tallinna-kesksena. Nii ei olegi lastel väljaspool Tallinna võimalust paraadi oma kodukohas näha. Riik, see on edaspidi midagi veelgi kaugemat, võõrast ja Tallinna-keskset.

2 kommentaari:

  1. Mina jälle mõtlesin, et järgmisel aastal võiks teha vastuvõtu ilma kaaslasteta... 1) odavam 2) lõbusam 3) pressil oleks palju huvitavam kui praegune kleidikommenteerimine

    VastaKustuta