esmaspäev, 2. märts 2009

koolikatsetamine

1. märtsil avanes vastuvõtuinfo enamike Tallinna koolide 1. ja 10. klassidesse. Läks suuremaks registreerimiseks. Ema andmed. Isa andmed (no mida ma sinna kirjutan? Ei tea isegi täpselt, kus see kodanik elab...)
Moodne e-riik ei ole veel kõikjal, viisin dokunendid kahe kooli kantseleisse isiklikult ning kaks käiku on tulekul. Inglise Kolledži veebipõhist vastuvõtuankeeti täites kirjeldasin, miks arvan oma notsukest just sellesse kooli sobiliku olevat. Tallinna Reaalkooli veebiregistreerumine oli lihtne ja lakooniline.

Märtsi- ja aprillikuu jooksul toimuvad koolikatsed kuues erinevas koolis, millest kaks on meile "piirkondlikud" ehk sissekirjutusejärgsed. Et meie perre saabub septembrist ka gümnaasiumipiiga, siis üritame Reaalkooli äralangemisel lapsed samasse kooli sobitada. Esialgu tuleb tedagi vedada katsetama ühte ja teise linna nurka ning sobitada katseid maaliinibussi sõidugraafikuga.


Mida enam ma kesklinna koolide uhkelt remonditud hooneid külastan, seda enam kipub kaalukauss langema kohaliku kooli kasuks. Isekeskis nimetame seda asutust hellitavalt ka Nõmme külakooliks.
Notsu ise ei arva katsetest suurt midagi - ütleb, et tema tahab emme ja vanaema kooli minna. Ja kui sinna ei saa, siis on tal täiesti ükskamakõik.


Küll aga mõtlen seda kadalippu läbides, et mõistlik oleks korraldada ka I klassidesse astujatele ühiskatsed, sest töölkäiva vanema jaoks on kellaajad a´la teisipäeval kell 16 ja neljapäeval kell 12 suhteliselt sobimatud. Küll on aga tubli treeningu käigus muutunud asjalikuks Notsu matemaatika 12 piires ning pisut vähem on ka vigu etteütluses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar