reede, 20. märts 2009

vana kummuti restaureerimine

Sobrasin veidi foorumeid ja käisin ehituspoes ära. Tõin kõige väiksema pangekese eelnevalt toonitud Nostalgia puiduõli, "karukeele" ning keskmise pintsli. Arve 101 krooni.

Majapidamisse saabus kauaigatsetud nõudekapp. Kaugelt mitte uus. Olin juba mitu korda Rocca-al-Mare antiigipoe vahet sõelunud, seal nii üht kui teist kappi ja kummutit silitanud. Kadetsesin pisut ka naabrinaise talumööblist pärinevat isekorrastatud kummutit ja siis... lõin endale omaselt käega.

Kuniks temakese oma lemmikust secondhandist leidsin - kõverate jalgade, kolme ukse ja kahe kapiosaga vast viiekümnendatest pärineva isendi. Igal uksel kaunistuseks tagasihoidlik nikerdus ning uste puusüü nelja erinevasse suunda peitsitud. Sees kaks armsat sahtlikest nugade-kahvlite ja lauahõbeda jaoks.
Hind veidi krõbe, ent mõõt see-eest just aknalaua alla mahtuv. (Põhjus, miks Rocca-poe omad ikka ja jälle ostmata jäid.) Vaidlesime poes, paugutasime uksi. Käisime kahel korral kodu ja poe vahet.
Põhjendused: Minuke: selles kapis on potentsiaali Tema: kes ja millal seda tegema hakkab? Sa ju muudkui õpid. (Tõsi. Mitu aastat lihvimatult nurgas seisev võimas rõivakirst on ehe näide minu tegemistest)

Lõppeks sai hinda veidike alla kaubeldud ning nõudekapp ära ostetud. Hetkel on kapipealsed vigastused parandatud ning kapp ise üle õlitatud-poleeritud. Hoopis teist nägu sai!
(Hea, et Rocca massiivset ei soetanud. Avaras kaarhallis ei paista esemed samas mõõdus, mis madalas elutoas.)

Muide, karukeel on päriselt eksisteeriv poleerimislapp. Sarnaneb veidi karedale nõudepesušvammile.

4 kommentaari:

  1. Ma juba vähemalt teist kui mitte kolmandat korda loen mingist üliheast second handist. Sellised leiud teevad kadedaks- seda on vist palju küsitud, et asukoht avalikustataks.

    VastaKustuta
  2. Tubli. Sellistel asjadel on hing ja kestavad nad kauem kui meie. Kui nende eest hoolt kanda. Ise kirjutan ka 1936.aastast pärineva kirjutuslaua taga, omaenda käpakestega restaureeritud. Uhke tunne.
    Üks väga tore second-hand mööblipood on Grisett Vabaduse puiesteel, olen sealt väga palju asju saanud.

    VastaKustuta
  3. ühele meeldiv võib osutuda teisele sobimatuka. Ka olen leidnud palju keskmisele inimesele väärtusetuid, ent spetspoodided üüratult kalleid tooteid. Alpinismisaapad, millega Elbrusele ronisin, laste lumelauakiiver... Kui Sind, Nelli, konkreetne pood huvitab, juhendaksin Sind meilitsi kohale.

    VastaKustuta
  4. Sinu blogi vähemalt aastase staaziga püsilugejana vist suures plaanis aiman, millisest kohast on jutt, kuid täpsemad juhtnöörid kuluvad igal juhul ära.

    Tänud juba ette.
    nodzud24@hot.ee

    VastaKustuta