esmaspäev, 13. aprill 2009

lõpp venib kui tigu

Miks soomlased peavad lööpi esikaanest olulisemaks? Kas rootslaste ja eestlaste popimad esikaaneteemad ikka kattuvad? Pagan! Rootslased peavad edukaks ka sotsiaalseid ja odavostuteemasid... Kust leida Soome-Eesti netisõnaraamat?

Oeh. Õppejõult saadud neli raamatut ja üks ajalaheartikkel tegid mu elu põrguks. Pealegi ei valda ma soome keelt ning lugesin valjult endale ette. Aga Ilta-Sanomate juubeliraamat on 284 lehekülge paks ning mõnusas peaaegu A4 formaadis...!

Lisaks leidsin netist mõned soomlaste uurimustööd tabloidide teemal, soomekeelsed ikka. Lugesin valitud lõike taas kord valjusti, sest see oli ainus võimalus mitte eksida mõistmisel. Ja kuskile tuli paigutada ka professor Hennoste kuldsed sõnad, et minule vajalikke tabloidide - teemalisi teooriaraamatuid ei ole veel kirjutama hakatud.
Homme peavad õppejõult laenutatud raamatud olema tagasi Tartus (organiseeritud)

Õppisin Excelis diagramme tegema. Nüüd, peale neljandat võin teisigi õpetama hakata:)

Minu bakatöö on üsna valmis. Puudub Summary (aga on kokku lepitud, kuidas see valmis saab) ning lisaks tahaks nokkida mõned iluasjad nagu illustratsioonid parimate esikaante näol. (no kuidagi peaks ikka näitama, mida kaheksa aastaga kokku käkiti)
Sisuosasse ootan vastukaaluks Õhtulehe endise peatoimetaja meenutustele ka mõnda lauset Sõnumilehe endise peatoimetaja sulest. (kokku lepitud)

Ja mitte ühtegi rida rohkem. Koos lisadega 77 lehekülge. Seoses kaunistamistega võib veidi venida, aga üle 80 ei tule. Vaatan üle viited ning saadan juhendajatele, seejärel retsensendile.
11 - 12 mai on eelkaitsmine (olevat väga hea, kuna seal tehakse puust ja punaseks ette, mis veel puudu). Kas selleks peab töö kenasti köitma või piisab prindist? Kuhu need üles riputatakse?
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

4 kommentaari:

  1. Oh sind küll, soome keele kiirabi endal kiviviske kaugusel...

    VastaKustuta
  2. Tean ja mõtlesin,, aga soome keele kiirabi oli offline ja ma ei julgenud koputama ka tulla:(

    VastaKustuta
  3. Päris asjalik netisõnastik on aadressil http://ilmainensanakirja.fi

    VastaKustuta
  4. eelkaitsmiseks küll köita ei tule, kilekaante vahele köida lihtsalt. ja eelkaitsmine oli mu mäletamist mööda konstruktiivne jah, mõned kasulikud parandusettepanekud ja julgem tunne... :)

    VastaKustuta