laupäev, 13. juuni 2009

koolilapseks kasvamine

Väike Notsu oli aasta ja viis kuud vana kui esmakordselt lasteaeda läks. Nädalake meeldis, seejärel jäi haigeks. Järgmine nädal ei meeldinud ja ülejärgmisel haigestus taas.
2003. aasta jõulupeole me siiski läksime ning sealt alates on Notsu lasteaialaps.

Ühinemise tulemusena on meie endine Aasalille sõim saanud Kullatera lasteaia osaks.
Kolm viimast aastat veetis Notsu sama kasvataja rühmas, kelle käe all kord minagi kasvasin.
Eile tähistasime lasteaia lõpetamist. Aktusel ulatati nii minule kui Notsule joonistuste mapid ning kasvataja kinkis igale lapsele pühendusega raamatu. Vanemad koostasid rühmast supervahva pildi-ankeediraamatu. Sõime suupisteid ja torti. Aftekas jätkus Maria kodus Allikul. Me olime kella ühe paiku öösel esimesed kojuminejad:)

Hämmastavalt lühike on lasteaia-aeg... Isikliku kogemuseni tundus see sama väärtusetu kui oh-kui-suureks-sa-oled-kasvanud jutt. Nüüd aga - nädalake veel ja meie jaoks on lasteaed lõppenud. Ootab kool. Läbi suurte kõhkluste ja kahtluste sai valitud Tallinna Prantsuse Lütseum. Siiani ei ole ma kindel, et tegime õige otsuse.

***
Ühel möödunud nädala õhtul palus Notsu mul lütseumi lugemikust ühe luuletuse ümber kirjutada. Muidugi ma ei viitsinud - "Inglise patsienti" voodis lugeda oli hoopis huvitavam. Eile esitas Notsu sama luuletust lõpupeol. Palus asendada plaanitult deklameeritava osa minevikust ja tulevikust luuletusega, mille ta ise välja kirjutas, pähe õppis. Iseteadja nagu ta on.

***
Raamatu ankeeti lugedes, soovib Notsu saada "suusadajaks". Tema lemmiktoit on "makaroonit" ja lemmiktegevuseks on "pusle".

***
Homme tuleb koogile ja grillile vanaema.
Ja viime lillekimbu ning küünla tädi Ulvile. Ma loodan, et helesinise pilve piirilt Notsut vaadates noogutab ta rahulolevalt.

1 kommentaar:

  1. ja varsti läheb ta mehele...

    igatahes ehmusin ma talvel ära, et tips on nii suur juba ja otsustasin aastakese lasteaiapõlve pikendada.

    nautige suve ja puhkust ning edu koolielus! naudi suve, sest sügisest pead hakkama hoolsalt 1. klassi programmi omandama :-P

    VastaKustuta