pühapäev, 2. august 2009

elu nagu loomaaias

Me jõudsime kokkuleppele. Maanteelt laiule pöörava tee otsa paigutasime sildi - Eramaa. Sissesõit territooriumi valdaja loal. Tõkkepuu. Mitte, et see viidake kedagi kättpidi eemale juhiks, aga ikkagi. Maja ukse kohal on videokaamera, nii et sisenejad võiks naeratada.
Peale järgmist kutsumata külaliste visiiti panen teeotsale sildi "Omanik on paberitega hull. Sissesõit omal riisikol, soovitav kooskõlastada raviarstiga."

Aga laiul on tore. Uutest elanikest olla nähtud ilveseperet. Metsseaperekonnas olla seitse põrsast, enam mitte triibulised põrsad, vaid tublid kesikud. Need tublid kesikud koos oma usina emmega olid rannatee korralikult üles tuhninud. Suurest mõnust juurikate leidmisel olid tüübid heinas usinalt püherdanud ja lahedaid jooksuradasid pilliroogu tekitanud.
Rebasepere elavat sel aastal eemal. Luikede sulgi oli rannal piisavalt, ent mitte rappimise jälgedega nagu eelmisel aastal, vaid pigem vee poolt toodud. Veeseis on kõrge - tavapärasele päevitusalale saab ligi vaid kummikuga.

Õhtuseks elamuseks sai merikotkas. Sama nägu nagu loomaaias või Kaubamaja kunagisel kliendikaardil. Aga vaba linnuna hoopis uhkema olekuga. Võimas tiivapaar taeva taustal tekitas tugevat heli ja äratas aukartust. Kas ei märganud lind mind või ei ole tal ohutunnet, igatahes oli meie vahemaa väike ning sain tema madallendu pikemalt silmitseda.

***
Lõppeks on Pootsi poe infotahvlile tekkinud ka töösildikesi. Nii pakutakse rohumaade niitmise ning geodeediteenuseid. Ostetakse kasvavat metsa. Eelmise aasta tüüpi ürituste kuulutusi peaaegu polnudki ning mitu kohalikku uuris, kas meil on ka mingeid plaane maja jätkamisel.

Ohei, toppisin vaid takku juurde - ikka peksavad tugevad vihmahood tuppa märga. Mõtlesin lakkida korstna toaosa ning parendada seespoolt sinetavat palki. Häda on rookatusega - hari läinud. See on kiire asi:S /Kust ma leian rookatusemehed?/ Muud korrastustööd saime eelmisel aastal oma jõududega tehtud. Njah, olid ajad - otsisime tikutulega töömeest, kes palgid üles vinnaks ja lauad peale lööks. Ei leidnudki...

Ja veel. Kui keegi tahab päikeseloojangut ning -tõusu mere ääres vaadata, vaikuses raamatut lugeda või rannakarjamaa taimi imetleda, siis võib minna laiule, meie suvemajja. Lihtsalt, et mõnikord õhtul oleks tuled toas või päeval auto hoovis - halbade mõtetega inimesed ei tiku siis ligi. Võtme ja pikema infi saab minult.

4 kommentaari:

  1. Kaks asja:
    esiteks noriks veidi terminite kallal. :D :p
    Kui korrektne olla, siis kuni aastane nots on põrsas ikkagi (olgu siis triipudega või ilma), kesik on aastane kuni kaheaastane nots. Sealt edasi lihtsalt siga, emis või kult (vanemad isendid). :D ;)
    Teine asi: selle võtme suhtes võtaks ma täitsa ühendust Sinuga kunagi, käiks seal kasvõi üksi ära, pildistaks veidi seda loomariiki seal; päikeseloojangut pole ka õnnestunud see aasta veel mere ääres nautida.

    VastaKustuta
  2. eeeeeeeee...laiule autoga

















































    mulle on vist haigla pähe hakanud...laiul auto hoovis...

    VastaKustuta
  3. Ei, Thela, haigla ei ole Sulle kuskile hakanud. Meile saab kenasti autoga. Hoian homme mõlemat pöialt kõvasti peos. Kui järgnev puhkus üle hakkab viskama,aja autole hääled sisse!

    VastaKustuta
  4. Kasvik ENE järgi on noore kasvava looma üldnimetus. Sea kasvueas järglane on põrsas ja kesik on vanemas kasvujärgus olev kasvik.Lugesin, et heal aastal võib samal aasta (aprillis) sündinud sea järglane (7-8 kuune)juba tiinestuda.Järeldus: põrsas ju ei saa tiinestuda, ta peab ikka kesik olema. Vanainimene arvab, et kui triibud kadunud siis ta ei ole enam põrsas. Arvan - Laborihiir ei kirjutanud valet.

    VastaKustuta