teisipäev, 24. november 2009

Võitlus saiavormiga

Õhtuti pean ma sisemist võitlust laiskusega. Tööpäevad väsitavad vaimselt. Koju jõudes ootab tavapäraselt soe toit, mis teeb kõhu mõnusalt täis. Seejärel saabub Väike Notsu lugematu arvu kirjavigade ja suuremate ning väiksemate hädadega koolitööde ülevaatusele. Olles lõpetanud selgitamise, et sõnas "pehme" kirjutatakse kirjatähtedega "m"-ile kolm, mitte kaks posti, et töövihikus tuleb tähelepanu pöörata ka suulistele ülesannetele, konstanteerinud ära prantsuse keele häälduse jms, siis tahaks väga, et kell saaks üheksa ja mul oleks moraalne õigus ta magama ajada.
Mõned asjad on ka naljakad. Näiteks kuidas paistab meie töö Notsule. Inimeseõpetus - joonista ema ja isa töövahendid. Notsu piltidel on kaks läpakat, minu oma avatud asendis, teisel peale kirjutet "Dell". Minu omas on avatud messengeri aken tekstiga: "Marie". Nimelt on Notsu veendunud, et üks minu tööülesannetest on msnis suhtlemine:)

Niisiis algab seitsme-kaheksa paiku sisemine võitlus - minna metsa end liigutama või mitte. Minu teine mina, suurepärane saiavorm, soovitab vajuda teleka ette ja sirutada käsi kommikausi poole (ma olen ju selle magusa suutäie ära teeninud!!!). Teine osa minust, see tublim inimene, sunnib tõmbama dressid selga ja metsa poole kaduma. Esimesed sada meetrit on vastikud, eriti vihmaga. Õnneks on terviseradadel palju liikujaid ka (hilis)õhtuti ja klappidest tulev rütm teeb meeleolu heaks. Tänane aeg: 1h 20 minutit. Pulsikell küll sterigib, aga siiski oli maksimaalne pulss vaid 151 - minu kohta suurepärane tulemus. Viissada kalorit nagu maast leitud.

9 kommentaari:

  1. Jube tubli, aga ma ei saa aru. Kui laps läheb magama kell üheksa ja sina tegeled seni temaga, siis kuidas sa kell 7-8 jooksma saad?

    VastaKustuta
  2. Notsu klassiõde joonistas isale sae ja emmele gladiooli, kuna ta ei suutnud joonistada sipelgat et emme kaitseb loodust ja issi on metsamees. Ja tüdruk ise soovib saada metsanaiseks...

    VastaKustuta
  3. eritubli, kust sa selle tahtejõu võtad?

    VastaKustuta
  4. A, kui on regulaarne trenniharjumus, siis pole tahtejõudu vaja. Sa TAHAD minna jooksma (või tennist mängima või misiganes), no umbes, nagu teine TAHAB minna klubisse mehi lantima või telekast seepi vaatama.

    VastaKustuta
  5. Mul küll ei ole ühtegi harjumust, aga ma tean kui hea on enesetunne peale metsasporti. PS! A, Sa ei ole ju üldse kaugel.

    VastaKustuta
  6. Pea vasstu, Jocke, ytleksin ma siinkohal ... Esimesed aastad (kui veab, saab 1 aastaga hakkama ;)) on k6ige raskemad lapse koolitöödel silmapeal hoida ja 6igeid tööharjumusi 6petada, aga see tasub end kuhjaga ära. Oigekirja v6ib 6ppida ka lahedate luuletuste kaudu, dikteerid aga ette ja nalja nabani nii endal kui lapsul. Saiavormiga jah liialdada ei maksaks ;)

    VastaKustuta
  7. Eespool on korduvalt koerast juttu olnud-kas käite koos jooksmas?Nii ju 2 kärbest ühe hoobiga,ja julgem ka.
    Ega sa ju ometigi,superhiir,seda öelda taha ,et sa ei viitsigi koeraga jalutada?:)

    VastaKustuta
  8. Anonüümik, selle koeraga võib vaid loodust nautimas käia, maksimaalne distants 2 km. Umbes pooleteise km peal kukub ta külili ja lõõtsutab natuke, koju jõudes kobib tagasi vaatamata kuuti. Tõug selline, elulugu üsna nukker ja iga vägagi väärikas.

    VastaKustuta
  9. hea kui ma 2x nädalas trennigi jõuan - see ka sulle lähedal :-P aga kui trenn ära jääb (saal kinni või treenerit pole), ega siis mingit muud liigutamisvõimalust ei otsi

    õnneks on praegu pankrot, muidu vbolla ostaks mõne klubi kaardi, siis see kulutatud raha sunnib ka takka, aga vot tasuta ja õue - see on tundub kuidagi eriti hirmus

    aga ma eelkõige imestan seda, et end selle s...a suusailmaga välja=õue jooksma viitsid vedada...

    aga noh, ümmargune on ka vorm

    rahulolevalt piparkooki sööma

    VastaKustuta