neljapäev, 21. jaanuar 2010

Läti olümpiakoondise rõivaste presentatsioonil

Eile hommikul ärkasin 5,30. Selleks, et olla 6,30 riides ja söönud ja valmis startima Riiga. Kell 12 algas seal Läti Olümpiakoondise rõivaste esitlus. Seda teemat on meie kodus arutatud söögi alla ja peale peaaegu aasta. Esmalt, kuidas see hange võita, seejärel kas need rõivad jõutakse valmis saada, vahepeal, kas raha jagub ning lõppeks, kas kaup juba on jõudnud ning millal sellele järele tullakse.

Finaal toimus Läti Mobiiltelefoni majas - hiigelkõrges ja keskelt liftiga klaashoones, mis oma ehituselt meenutas SEB-i. Ainult - töine tegevus selles suures hoones oli vägagi välja surnud. Lift liikus harva, kabinettides ei põlenud tuled, melu puudus.

Sportlastest modellid kõndisid kärmelt, peeti lätikeelseid kõnesid nii Olümpiakomitee kui ka alaliitude päälike poolt. Vaid hääletooni põhjal oli raske järeldusi teha. Sõna võttis ka suursponsor, LMT peadirektor. Press tungles üliagaralt - ikkagi olümpiateema, välkusid kaamerad ning surisesid filmimasinad. Peamine pressi poolt vaetav probleem oli, miks just Eesti firma selle konkursi võitis (Läti päälikud teadsid rääkida, et omal maal ollakse valmis tootma sellises koguses vaid sokke ja ainuüksi sokkides lätlasi taliolümpiale ei saada). Lätikeelne kommentaariruum apollo.lv oli õnneks valdavalt positiivne. (google translate on ikka suurepärane leiutis)

Mul on sigahea meel nii Tiia kui Alvari üle, kes need imeilusad kostüümid välja mõtlesid ja rõivasteks lõid. Loodan, et www.mithio.com lehele ilmub peatselt sügisene kollektsioon. Ainus, millega mina suutsin aidata, oli tillukeste nuppude tekitamine meediasse (kurioosumina "oma lehte" tänaseks ei mahtunud). Postimehes ilmunud pildid tegi Jaan, kogu pildistatud materjal sai suurepärane nagu alati. (Ja tagasiteel sain teada, et Jaan on tõusnud ka Aconcagua tippu... Ausalt, ma ei teadnudki)

http://sport.postimees.ee/?id=214525
http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/vaata-eestlaste-loodud-lati-olumpiariietust.d?id=28634419

1 kommentaar: