laupäev, 2. jaanuar 2010

Muinasjutumaalt, 2010 alguses

Head uut aastat!
2010 saabus varasematest rahulikumalt. Ei mingit sõnumite ega kõnede laviini. Ja tegelikult oleme juba 28-ndast Muinasjuhtumaal peidus. Telefonid elavad kusagil esikus, jopetaskus oma elu:)

Selleks Tähtsaks Hetkeks keskööl kõndisime koos sadade teistega Eestimaa katusele - Suure Munamäe tippu. Vaatasime ilutulestikku, põletasime kaks teekonnal pooldunud säraküünalt, jõime laste- ja tavalist šampust ja jalutasime tagasi. Tund hiljem algas rahvamajas Haanja külapidu ja seal siis diskotasime. Minu jaks lõppes kolme paiku ja Notsu sinna ei jõudnudki - kobis enne ühte magamiskotti.

Uue aasta esimesel päeval võtsime ette teekonna Värska Spasse. (Põlvamaa teemeistreid võiks kiruda, vabariigi halvemini hooldatud teed nii maakondlikul kui põhimaanteede tasandil) Aga sõitsime jääkonarustel vastavalt sõiduki võimetele linnakiirusel ja käidud saigi. Palju kauneid emotsioone lisaks suurepärasele veekeskusele. Kraanid Värska mineraalveegag kohapeal proovimiseks olid avatud.

Suusatamist takistab külm - eile oli Värskas autotermomeetri kohaselt külma 19,5 ja täna saime Võrus 22 kätte. Haanjas on hetkel kaks pügalat soojem. Suusatajaid jagub, kuid vabandusi otsimata - see külm on minu jaoks liig.

Siinne loodus meenutab muinasjutumaad - küngastel kasvavaid puid katab lumekoorem. Maastik on puhas ja valge, üksikute puhtaksaetud teeotstega. Muinasjutule lisab ilu pilvede vahelt piiluv päike, mis lume sätendama lööb. Akna taga toksivad saia ja pekki nii tihased kui ka suur-kirjurähn. Ja linde jagub ka suurtele puudele. Suvalises kohas autoust avades ning jalutama minnes hakkab lumi taldade all kriuksuma. (Jaa, mul on seljas spetsvarustus - Bestardi saapad ja sulekindad - asjad, mis Leninile minekuks ostetud sai. Tõesti ei külmeta mitte üks koht!)

Homsega saab kahenädalane puhkuseaeg läbi. Jätan Notsu Kurgjärvele laagrisse ning tulen Tallinna. Meie sõbrad lükkasid lahti ka tee Tilgamäe Spasse ehk siis Tilgamäe talu sauna. Kuna saun ja maja köetakse soojaks alles lõunaks, jääb see meie jaoks hiliseks. Nuuks. Ilmateadet ja sõiduki eripära arvestades saab Tallinna-sõit olema tõsine teekond. Vaadates koormat, mis Corsasse toppida tuleb, saab ilmselt naerda. Vean kihla, et kaks lumelauda ja paar murdmaasuuski ei mahu autosse ja aretame katusele raami eiteamillest kinnitusega eiteakuhu:)

1 kommentaar:

  1. Tead, need oopelid on seest suuremad kui väljast. Minul õnnestus kunagi rendi-Omegasse (sedaan) ära toppida kaks täiskasvanut (neist üks pea kahemeetrine), üks kolli, kuueinimese kummipaat koos päramootori ja aerudega pluss mitmepäeva riided, söök ja jook ja ruumi jäi ülegi.
    Ja head uut kah veelkord ;).

    VastaKustuta