reede, 15. jaanuar 2010

Sõita oli vaid 2 km

Jaanuari algus jättis meid ilma ka ühest autost. Nüüd jagamegi ajutiselt kahekesi ema Opel Corsat, kuigi kipub minema nii, et hommikul veeren sellega tööle naastes alles õhtul. Aga praegu nüüd ja kohe me uut autot ei soeta. Sestap vajavad erinevad sisseostudki pikemat planeerimist. Muidu juhtub nii nagu täna. Nimelt olin ma täiesti absoluutselt surmkindlalt veendunud, valmis peadki panti panema, et Corsasse mahuvad sisse vähemalt 3m asjad. Kust ma selle teadmise võtsin? Laest ilmselt.

Toppisime 2480mm pikka ehk siis pea 2,5 meetrist ja 60 cm laiust kapiseina Järve keskuse juures ehituspoes autosse. No ei mahu. Ei mahu külili kahe istme vahele, sinna kus mu suusad tavaliselt aega veedavad. Jääb üle ka siis kui lasta esiiste alla ning panna plaat lapiti peale, lükates selle esiaknani. Meil mõlemal katkes kannatus ning et mitte etendada emotsinaalset etendust teemal "loll, lollim, kõige lollim", toppisime plaadi vastu esiakent ning sidusime luugi kärukonksu külge. Millega? Puksiirköiega:D

Niisiis loksus meie tandem kodu poole. Mina kokku surutud turvavöötamata kujul plaadi ja seina vahel. Sõita on Järvelt meieni vaid 2 km ja mõnikümmend meetrit peale. Kontrollisin kõikse aeg, et luuk minema ei lendaks. Nõmme raudteeülesõit oli suletud ning meie taga peatus miski forditransit. Hetk hiljem kostis kolks - Ford ei nõksatanudki. Juht väljus. Minust blondiinile jõudis pärale, et järgmine ja ülejärgmine auto sattusid avariisse. Njah, mis juhtunuks, kui Fordi juhi jalg polnuks kindlalt piduril - väikese pikivahe tõttu saanuks kaksikpõrkest kolmik ning tehnilistel põhjustel lükanuks plaat välja esiklaasi, purunedes ka ise. Ilmselt teinuks ta tihedalt küljeklaasi ja plaadi vahele surutud minukesele hirmsasti haiget. Kindlustus? Kurat seda teab, kas kindlustus katab liiklusõnnetusse sattunud autol korralikult paigaldamata veoste poolt tekitatud kahju.

29.-ndal saabuvad liuguksed. Nende transpordiks mõtlen midagi muud välja. Ausalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar