neljapäev, 8. aprill 2010

Kooli mõjul

Väikese NOtsu huvi huvi koduse raamatukogu vastu on pehmelt öeldes leige. Raamatud asuvad meil riiulitel ja kappides, igal oma toas, hea ja käepärane võtta. Ostsin mõni aeg tagasi veel Notsule lisariiuligi, et suurema formaadiga raamatud saaksid avaramalt "hingata".
Raamatuid loetakse meie kodus palju, otsime raamatute hulgast tihti Notsule vajalikku raamatut - kas siis kooli lugemisvarasse või mõneks tähtpäevaks luuletust. Ei miskit. Lapse huvi taandub mõne tunniga.

Teine lugu on raamatukoguga. Nõmme Raamatukogu asub kodu lähedal Nõmme Põhikooliga samas majas. (Mul ikka veel tilgub natuke süda verd, et Notsu sellesse imeilusasse pisikesse kodulähedasse põhikooli ei läinud)
Täna viisime koos tagasi kooli kohustusliku kirjanduse lugemisvara - raamatu "Sööbik ja Pisik". Ja otsekohe teatas Nots raamatukoguhoidjale, et soovib võtta ka midagi uut. Minu üllatuseks oli ta ette valmistanud väikese nimistu, mida ta lugeda sooviks. Et need raamatud olid parajasti välja laenutatud, haaras Notsu ülemiselt riiulilt... La Fontaine´i valmid. (Väikese Eurooplase lugemikust on nad neid mitmeid lugenud, pähe õppinud ja arutanudki.) Nii, et ilmselgelt kooli mõju. Ja minu suureks üllatuseks luges noor valmihuviline raamatu õhtuga läbi ja toppis selle kotti - viib homme peale kooli raamatukokku tagasi ja... lubas valida endale nädalavahetuse-lugemiseks ka uue raamatu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar