kolmapäev, 28. aprill 2010

Palju tööd ja vähe aega

Kiirusespiraal tõmbab üha suuremaid tuure üles. Tekkis selline mõte, et mida rohkem plaani võtta, seda kiiremaks läheb. Näiteks esmaspäevase päeva peale olin kirjutanud 21 tööd ja töökest mis tegemist vajasid. Ja imedeime, ent õhtuks oli nimekiri täidetud ka. Ega siis ainult plaatimisest maailm koosnenud... Autol oli vaja rehvid vahetada ja nagu pühabal selgus, ka kaks väga kulunut sobivatega vahetada (no kes kurat eelmisel aastal kokku hoidis ja vahetas välja vaid Väga Väsinud esimese rehvipaari) Emale lubasin surnuaias kevadise korrastustiiru teha. Hea töövahendi abil, nagu Fiskarsi korralik reha, kulus kahele platsile vaid tund.

Eilse päevaga lõpetasin köögi plaatimistööd vuukimisega. Nüüd on sein valma ja puudu vaid nõudepesumasina pealne erimõõtudega plaat. Tegelikult peab alustama küll joonisest, millega ma ise hakkama ei saa. Ja koledat okkalist kibuvitsapõõsast autovärava ees laiutamas enam ei ole - maha saagisin. Õhtu edenedes selgus, et mu Elbruse-kaaslaste Otto-Triinude pisikese tütre Sigridi (ehk Jäpe) esimest sünnipäeva peetakse teisipäeval, mitte neljapäeval... Apppiiiii...

Täna hommikul lõõskasin kümneni põõnata (kui mitte arvestada kella poole kaheksast patsipunumist ja kella kaheksast kalli-kallit) ning sätin autonina Võru poole. Sest kedagi teist, kes nädala sees saaks kehvas seisus Võru-vanaema haiglasse külastama minna, ei ole. 2x250 on mulle ilmselgelt liig päeva jooksul maha sõita. Naudin loodust ja naasen homme.

Jutud "vabadest kodustest inimestest", kel aega jalaga segada, ei vasta kahjuks tõele. Mitte kunagi ei ole ma varem olnud nii hõivatud kui praegu, elu esimesel puhkusel.

5 kommentaari:

  1. Sa oled teine inimene, kes kahe päeva jooksul on Fiskarsi reha kiitnud. Milline see on? See pikkade painduvate piidega murureha? Ma pole siiamaani uskunud, et sellega midagi riisuda saaks, eksin? Või pead sa midagi muud silmas?

    VastaKustuta
  2. No ikka tõeline eesti naine, ise kohe-kohe pooldumas, aga enne vaja veel hein lakka visata ja kivid põllult ära veeretada :DDD. Ma tunnen end juba seda lugedes lootusetu äpuna ;)

    VastaKustuta
  3. Kaur, Fiskarsi reha on oranzi värvi. Minul mitu aastat vana komplekt, kus ühe varre otsa saab toppida pisikese (sobib kitsa koha pealt riisumiseks, näiteks sirelite vahelt), siis murureha - mõõduka laiusega ja lõppeks reha - selline laiade piidega. Kõik kolm vahetusotsa on tugevast plastikust, vars on kerge. No ei anna võrrelda teiste kuuris leiduvate reha-nimeliste tööriistadega.

    A mis eesti naisesse puutub, siis vbl oleks jah parem oodata, et kell kukuks ja rahvas koolist-töölt appi toimetama tuleks.

    VastaKustuta
  4. Kas need on poes müügil? Millises? Lähen ja vaatan. Tavalises Fiskarsi valikus pole ma usaldatavat reha kohanud.

    (Mul on maamaja kohas, kus kunagi oli karjamõisa park. Suured vanad puud. Tammed lasevad oma lehed maha vastu kevadet, nii on vaja kraapida märga rasket lehepuru segamini
    okstega. Pehme piiga murureha teeb sellisele sodile ainult pai, aga paigalt ei liiguta.)

    VastaKustuta
  5. Thela, kus maailmas sa elad? See on ju teada, et lapse saamine toob naises esile ka pesapunumise tuhina.

    VastaKustuta