esmaspäev, 12. juuli 2010

Ilm & autoost

Ma leidsin auto, mida tahan otsekohe vaatama ja ostma minna. Kauaotsitud Volvo - diisel, manuaal ja sobiva hinnaga. Eestis mittesõitnud. V70 ehk siis päratusuur pikapp. Hiiglast veab kõikse säästlikum Volvo mootor - 2,4 D5 turbodiisel. Isendile on opereeritud Volvo turvalised lisad - kontrollid veojõule, piduritele, stabiilsusele ja külglibisemise vastu. Veidi luksuslikumat kraami samuti nagu mootori eelsoojendus (sellest teab rääkida siis, kui eelsoojendatud kargel talvehommiku autosse istud. Minu Patrolil oli peal) Igatahes on müügis olev Volvo auto nagu tank. Haakub kenasti minu sõidustiili ja veovajadusega. "Viissada kilo peale ja sajakahekümnega maanteel saad alles sõidumõnu kätte," teadis ühe samasuguse omanik oma neljarattalist kiita.

Nüüd siis "aga". See auto asub Tartus. Ja kolmekümneviie kraadise palavusega ei pista mina oma kambaga ehk siis kahekuuse ja kaheksa-aastasega nina ka uksest välja. Ammutigi ei astu me Tartu sõiduks Opel Corsasse, millel konditsioneer ei tööta.

Et Tartu-Volvo ei ole Eesti registris, ei saa ta ka minu poole liikuda. Ning meesisend on nagu kiuste homsest nädala lõpuni komandeeringus. Tema teab küll autodest tasandil " ei tea mitte midagi", kuid oleks vähemalt moraalseks toeks. Samuti saaks teda rakendada kahekuuse kussutamisel kuniks mina näpuga ukse- ja kapotijoontes kehvasti parandatud avariisid püüan leida. Olen seda ju mitu korda varemgi teinud ja vähemalt ise detektiivitöö tulemustega rahule jäänud. (Naine nagu orkester - vaatad spidomeetri näitu "alla saja tuhande" ja imestad mõttes, kuidas küll rool ja käigukangi nupp alusnahani välja kulunud. Taustaks räägib auto maaletooja ühest Väga Korralikust Sakslasest, kes konkreetse autoga vaid pühapäeviti ja riiklikel pühadel sõitis). Viimase auto, Patroli, lasin küll üle vaadata Nissani maaletoojal, aga oma kindel autospets meeldiks mulle hoopis enam.

Ootan kurvalt jahedamat ilma ja loodan, et Volvot seniks maha ei müüda. Ma olen teda ju nii kaua otsinud... Üle pika aja on tegemist ainsa müügis oleva (vähemalt paberil) minu nõuetele vastava autoga. Nuuks.

1 kommentaar: