reede, 9. juuli 2010

Nagu kinnisvarahooldajad

Meesisend võttis meie elustiili kokku - peame kahe peale kinnisvara- ja hooldusfirmat, mis toodab ränka kahjumit. Meil on "suvekodu" laiul, nüüdsest ka Võrus, lisaks korterid Tallinnas ja maavaldused mitmes Eesti paigas. Elame aga pead jalad koos totra planeeringuga pinnal.
"Suvekodudesse" jõuame kaootiliselt, niidame kiirelt muru, grillime, ööbime ja kihutame samadeks toiminguteks järgmisesse kohta. Ärgitame sõpru-tuttavaid meie juures suvitama. Suvel ei ole soovijatega probleemi - näiteks laiul ahvatleb privaatne rannariba ning terassilt avaneb eksootiline miljonivaade merele ja saartele. Sügisel, talvel ja kevadel aga muretseme end halliks, et kuri ei meie "suvekodusid" ei külastaks. Me ei jäta sinna küll mitte midagi näppamisväärset, ent kutsumata külaline võib majale näiteks tule räästasse pista.

Täna sõidame ühiselt laidu ja järgmise nädala veedan mina lõunas. Ees ootavad otsused "kinnisvarafirma" sulgemiseks. Mõistlikum otsus oleks osta kasvõi matkabuss - pole vähemalt muruniitmiskohustust.

7 kommentaari:

  1. Korterid üürige välja, saadud raha eest kindlustage tallinna-välised ehitised suuremate hädade vastu ära?

    VastaKustuta
  2. Muruniitmiskohustuse saab alati kohalikule külamehele delegeerida. Aitad kohalikku majandust, lood naabrite seas sõpru ja on palju odavam kui ekstra sellepärast kohal käia.

    VastaKustuta
  3. Tead, ma ka juba ootan seda aega, kui oleks vähegi mõistlik otsast müüma hakata.

    VastaKustuta
  4. Ja Kaurile: sellised kohalikud külamehed, kes väikese raha eest on nõus midagi tegema ja see juures ka korralikult, eksisteerivad ainult muinasjutus. Mina olen ligi kümme aastat maal elanud ja pole ühtegi kohanud.

    VastaKustuta
  5. tüüpilised eestlased, teie järgi ongi kiviräha "eesti matus" kirjutatud :)

    VastaKustuta
  6. Thela - üldiselt nõus, aga aiamuru niitmine on ikkagi nii lihtne töö, et sellele leiab kellegi.

    A mu suvekodu on keset küla. Oleks maavaldus keset metsa või, taga targem, laiul - oleks ülesanne keegi kolmas sinna niitma saata - kordades keerukam...

    VastaKustuta
  7. Mul juba 10 aastat suvekodu Eesti lõunaservas. Muruniitmine iga 2 nädala tagant vähemalt. Thelal on õigus, muruniitjatest-külamehi ei ole tänapäeval olemas. Meie küla elanikkond koosneb vanadest naistest, 1-2st korralikust, kuid samuti väga vanast mehest ning pundist kodanikest, kelle päevad mööduvad külapoe taga, ja meietaolistest suvevõõrastes, kel kindlasti pole aega veel kellegi teise muruga mässata. Eelviimastele aga ma oma murutraktorit ning kuurivõtit kindlasti ei usalda.

    VastaKustuta