neljapäev, 23. september 2010

Katkiste asjade parandus

Ostsin emale mälupulga. Arvutisse lükatult käitus see vidin kummaliselt - teatas, et leidis uue riistvara, aga tööle ei hakanud ning soovitas "riistvara ohutult eemaldada". (Ausalt, ma olen väsinud sellest ema vanast läpakapannist). Tõin pulga koju ja lükkasin oma arvuti taha- ettevõtte võrk installib mu arvutisse jätkuvalt kõik uuendused. Ometi kordus sama jama.
Helistasin pulgamüüjale - kas peaks ma midagi lisaks teadma. Selgus, et need pisividinad ongi tihtipeale vigased. Soovitusena kõlas tuua pulk koos ostutšekiga poodi. Pood saadab minu pulga Tartusse, seal vaadatakse üle ning 99,9% võin ma tulla kahe päeva pärast uue pulga järele. (Sest neid parandada ka ei saa ja vigased nad on ja... Aga seadus lubab meil siiski katsetada nende parandamist)

Ma saan aru jah, et tarbijakaitseseadusele vastavalt. Kuigi seadus ise on kummaline - poodi minnes tahan ma soetada uut, mitte parandatud, kuid töötavat seadet. Seadus soosib tootjaid vedama idast jubinaid, umbes spordikotitäis dollari eest. Kui neid müüa Eestis kolmsada krooni tükist, siis on kasu sees ja mõni ikka töötab. Rumal on ostja, kes oma raha selliseid kaupu müüvale firmale loovutab.
Kui pood teab, et niikuinii jublakat ei parandata, miks ma pean sõitma veel ühe korra samasse? Ajakulu + kütusekulu, eriti kui oled ostu sooritanud kuskilt mujalt kui kodule lähimast kaubanduskeskusest.
Õnneks juhtus arusaaja inimene. Remondiosakonna juhataja nõusolekul sain poest uue mälupulga ühe sõiduga. Ebamugavuste vältimiseks kontrollisime poearvutis selle töötavust. Punane ja pisikese valge "briljandiga" :) Täitsa toimiv.

2 kommentaari:

  1. Minu "lemmik" on CD ja DVD toorikud. Kui 10-st üks on salvestatav, siis on hästi läinud.
    Ja no ei lähe ju poodi tagasi viima??

    VastaKustuta
  2. Üleüldse on meie kaubandusvõrgus tõesti naljakad seadused. Olen ise ka kokku puutunud, et ostetud vidin ei tööta ja selle asemel, et siis lihtsalt töötava vastu välja vahetada, pead saatma hoopis garantiiremonti. Esiteks ei tea ju iial, kaua see aega võtab (pealegi tahaks ju otsekohe kasutada) ja teiseks - miks ma peaksin soovima endale remonditud asja, kui võiksin saada koheselt toimiva...

    VastaKustuta