teisipäev, 16. november 2010

"Eesti Postil" uus teenus

Saatsin tigupostiga kirja. Jalutasime Buuga postkontorisse, kaasas adresseeritud kaalumist vajav ümbrik. Järjekord. Müüjatädi uuris minust eespool ümbriku ulatanud mammilt, kas kleebib ise margi kirjale. Mammi nõustus.
Sama küsimus esitati ka mulle. Vastuküsimust on ebaviisakas esitada, aga uurisin, mis vahet sel on. Selgus et "teenus" maksab 50 senti.

Vaatasin veebist hinnakirja. Kodumaise kirjade hinnakirja viimasel real pakutavate lisateenuste hulgas see ongi. Mida kõike nad välja ei mõtle...
Hinnakirja lugemist huviga jätkates selgub, rahvusvahelised saadetised jagunevad maakeelse lennu- ja maaposti asemel prioriteetseteks ja mitteprioriteetseteks... Viimased liikuvad hinnakirja kohaselt kiiremini. Ilkuma kisub see "prioriteetne" "lennuki" sünonüümina.

3 kommentaari:

  1. noh jänkid ei saa aru , mida tähendab "par avion" neil on ikka (nagu nyyd ka meil) ämeerikan yber alles

    VastaKustuta
  2. Mina sain täna kohalikust lehest lugedes teada, et need, kellel on reklaamikeelu kleeps postkastil, need ei saa nt eurokalkulaatorit, sest vot postiljonid ei pane.
    Ja mul ei olegi.
    Peaks lärmama...

    VastaKustuta
  3. Mida värk? Ma saadan pidevalt niimoodi Eesti Postiga pakke ja keegi pole mult veel postikulu lisana mingit sendimajandust võtnud....

    VastaKustuta