esmaspäev, 29. november 2010

Täieline laatsaret

Laupäeva öösel vastu pühapäeva vilkusid meie maja ees taas sireenid. Seekord saabus kiirabi mulle endale. Sümptomid sarnased nagu 48h varem lapsel - meeletu oksendamine ja järgnevad kõhukrambid. Ja ma ei liialda kui ütlen, et tundsin hapnikku lõppevat ning kopse mitte kuuletuvat.
Kiirabi saabudes vallutas tualeti juba meesisend...

Arstide teooria Notsut tabanud mandariinisobimatusest ja minu nuputatud teooria allergiast põrmustus. Ilmselt on tegu siiski rängemat sorti kõhuviirusega.
Tõesõna, nii haige ei ole ma olnud kogu oma täiskasvanuea. Vaiendamatult võimendas tõbe veelgi haige meesisend. (Sest kui üks mees on haige, hakkab ta otsekohe surema. Ja vahet ei ole, kas tal on nohu, kõhuviirus või miskit kangemat).

Õnneks leidus meil täiesti terve (vana)ema, kes kihutas kange eesti naisena katkupessa. Ta kaevas meid lumest välja, lohutas, keetis kummeliteed, segas miskit apteegis müüdavat spetslahust vedeliku taastamiseks organismis, toitis Notsu, koristas ja triikis. Ja jäi peale seda päeva veel täiesti terveks.

Hommikul ärgates avastasin pliidil olevast potist miski kahtlase känkra - meesisend oli üritanud putru keeta. (Noh, vanaema teatas resoluutselt, et barankadest koosnenud advendilõunale järgneb hommikueineks vedel puder) Konsistentsi järgi võib oletada, et meesisend unustas helvestele vett lisada.
Keetsin endale ühe vesise kördi, jõin tassi hommikukohvi ja nüüd tunnen end nagu peale tõsist trenni. Enne sööki kaalusin, kas jalutada vankriga turule või sõita autoga suurde poodi. Hetkel olen täiesti kindel, et voolan tagasi voodisse.

7 kommentaari:

  1. abbi... pidage ikka vastu! kuidas väiksemal meesisendil läheb?

    VastaKustuta
  2. Mees saada kursustele. Kokanduse omadele. Mis mõttes, ei oska putru keeta!!!

    VastaKustuta
  3. Väga kasulik raamat meesisendile jõulukingiks on hiljuti ilmunud "Tudengitoidud" :). Muuseas oli sealt endalgi õppida, näiteks seda, et putru saab keeta ka nii, et paned kiirkaerahelbed õhtul potti likku, koos vedelikuga loomulikult, ja hommikul lased ainult korraks keema.
    Muidu aga kõigile kiiret kosumist.

    VastaKustuta
  4. Äm. Kaur ja Thela teevad meesisendile liiga. Tema valmistatud pastaroad viivad keele alla ja lihatoidud samuti. Ja pühabahommikused hommikusöögid. Aga putru keetis vaeseke vist esimest korda. Pisipoiss püsib ptui-ptui-ptui terve. Annan Enteroli profülaktika mõttes.

    VastaKustuta
  5. Ma ei tea kuidas Sinuga, aga minul kehtib haiguse võimendumise seadus. Et kui mina olen haige, siis mees jääb ka kohe kiiresti ja ikka kõvemini kui mina. Nagu meelega:)

    VastaKustuta
  6. LH, vabandust, meesisendile teed liiga ikka sina ise. Meie lihtsalt peegeldame muljet, mida sa temast oma blogiga lood.

    (S.t. blogija ei saa võtta seisukohta "te olete nii lollid, kuna saate must valesti aru!". Või no saab, aga ei ole mõtet. Sina ja ainult sina oled see, kes oma klaviatuuri kaudu juhib seda, mida me sinu elust loeme, arvame ja aru saame.)

    VastaKustuta
  7. Thela, mis selle tudengi-retsepti eelis on? Tavalisega võrreldes? Ja kas hoiad potti siis külmas või lased piimal öö läbi soojas seista?

    Minu kui meesterahva põhiprobleem pudrukeetmisel on paki peal olev retsept. Seal on mingid mittesüsteemsed ühikud, umbes nagu "nelja inimese jaoks võta viisteist detsipinti helbeid ja kümnendik ämbritäit piima". Õnneks seletas mu tark naine mulle ära, et kõiki helbeid tuleb vedelikuga panna lihtsalt vahekorras 1:2. Lihtne, eks; aga miks seda pakile ei või kirjutada?

    VastaKustuta