teisipäev, 11. jaanuar 2011

Kaheksas elukuu

Kaheksanda kuu sünnipäev osutus pojal pöördepunktiks. Seniks me kohati kahtlesime tema normaalsuses:) Ei kõla eriti võimalikuna, et ühel beebil on 7 päeva nädalas ja 24 tundi päevas hea tuju. Muudkui naerab, naeratab ning isegi magama jäämisel ei tõsta jorinat. (Ma ju mäletan neid kaheksa aasta taguseid tundidepikkuseid röökimismaratone, kus esmalt sai pakutud süüa, seejärel vahetatud mähe, mängitud klouni, kussutatud, veelkord mängitud klouni, sõidetud autoga Nõmmelt Viimsisse, tagasi ja üks kord veel sama ring. Lõpuks, olles viinud mu Tipi sillalt allahüppamise äärele, Temake leebus ning uinus... umbes kahekümneks minutiks. Kirjeldatud situatsioon oli sagedane ning ma tõesti ei mäleta, millal see lõppes. Aeg-ajalt kestab siiani.)

Aga poja juurde tagasi pöördudes on ta nagu klassikaline titt etteruttava arenguta. Ja nüüd on nad korraga kohal - käputamisharjutused, istumisharjutused, põlvilitõusmisharjutused. Nutt. Öine sage ärkamine (püstitatud rekord - üheksa ärkamiskorda).
Meie pärslasest saab peatselt lahja&kiilakas roosa kiisu, sest pisike peopesa maandub järjekindlalt tema karvapahmakasse. Aga pärslane ei ole ju päris kass, vaid kassilaadne moodustis. Nimelt laseb ta endale kasvõi haiget teha, peaasi, et püsti ei peaks tõusma. No ma siis sekkun ja tõstan kassi kõrgemasse kohta eest ära.

Nädalavahetusel näitas poja hetkeks ka võõrastamist. Nutunägu nägi ... must kass. Ilmselgelt oli tegemist valet värvi ja liigselt siledakarvalise isendiga. Seejärel tegi poiss nutukõvera ka heledat kräsupead kandvale meesterahvale.

Jõuluvana tõi poisile suure hunniku lärmavat titekama - nii paljukiidetud FP laulukoera kui sama tootja "plaadimängija" kui ühe lihtsalt ingliskeelset laulu üürgava iseliikuva auto ja beebiklaveri ja muud toredat pool kuningriiki väärt kraami. Kutt näikse olevat nõus need kõik vahetama läpakaalaldi, juhtmepuntra ja paari reklaamvoldiku vastu.

Kui kuuendast kaheksanda elukuuni hiilgas poiss isuga, mis varjutas isegi Notsu oma, siis alates kaheksandast elukuust ei õnnestu mul talle isegi paari supilusikatäit püreed ega putru sokutada. Ainus erand on Hippi kaera-riisipuder piimaga. Teine erand on veel - puuviljapüree. Aga olgu siis mango või banaani oma :)

Strateegilised mõõtmed väljastatakse homme. Riiete poolest on märgata lisandunud pikkust.
Täna on poisil nimepäev - tähistasime õhtusöögi vahelejätmisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar