kolmapäev, 16. veebruar 2011

Rukantunturist, veidike katkiselt

Polaarjoone lähistel on tõesti külm. Temperatuur langeb öösel suisa 30 kanti. Hommikul ärgates on külma 20 paiku ja mäelemineku ajaks enne keskpäeva mõne kraadi võrra vähem. Siinne külm on teistsugune ning õhtul on kahekümnekraadises külmas täiesti OK lauatada. Ühl mäe poolel on muide stabiilselt viie pügala võrra külmem kui teisel.

Hetkel kuulun langenut nimistusse. Nimelt nägin ma murdosaks sekundiks oma jalga põlvest allpool laua külge jäämas. Seejärel tundsin raksatust ja põlve väändumist. ja mingi ahv :) kihutas mulle veel otsa ka:S Õnneks vedasin kaasa rulli elastikut ja vähemalt kõndida selle toel saan.

Mägi on hooldatud ja puhas, soomlaste tase jääb kuskile norrakatest allapoole kuid slovakkidest kõvasti üles. Tuhisesime :) tagakandil alla ka ühest "mustast" mäest. (sest muud moodi meie Itä-Rukalt Rukankylla kohvi jooma ei saa. ) Pakkusime mäe külge klammerdunult sentimeeterhaaval laskudes kohvikus lõunatavatele lauduritele elevat vaatepilti.

Paraku ei ole siin tundras teha muud kui lauatada ja vahelduseks suusatada, invaliidideühing istub täna Rukankylassa netis. Poodlema saab mina 25 kilomeetri kaugusele Kuusamo Prismasse - ei ole väga põnev. Otsisin just infi, kas ja kuidas vaadelda virmalisi. Miskipäev sulistame Kuusamo troopikas ka.

2 kommentaari:

  1. Ohtlikku elu elate :D. Kiiret paranemist ja lohuta end sellega, et kodukandis pole oluliselt soojem.

    VastaKustuta
  2. Kuusamos on suur kalatarvete pood - kunagi ammusel ajal viis just selle poe pärast meie teekond Kuusamosse - Kuusamos landid pidid ühed väga head asjad olema :) Jõudu ja vahvat lund!

    VastaKustuta