kolmapäev, 30. märts 2011

kõige alumisel astmel

Ma enam ausõna ei jaksa. Käisime perearstil. Kokkusaamine pidanuks olema erakorraline - st kuu keskel enne sünnipäeva, ainult kaalumiseks.
Reaalselt vaadati nädal kuni kaks varem kõiki parameetreid ja saime saatekirja gastroenteroloogile. Ja uut aega taheti pakkuda alles mai keskele. Nop! Siiski sain kahe nädala pärast uuesti kaalumise aja.

Spetsialist peab selgitama, miks on kaalukõver alates kuuendast elukuust vale. Valikuid on kaks - gluteenitalumatus või aktiivne laps. Seekordne iive oli suht Ok - pealt 300g kolme nädala kohta. Ent kõveral oleme vaid pool millimeetrit üle kõige alumise ääre. Samas pikkuskõveral kipub poiss keskmisest üle.

Gastroenteroloogile saaks juba 24. augustil. (Hip-hip-hurraa, meditsiinisüsteem!!!) Muutis siis perearst saatekirja ja siirdume pediaatri poole.

Mis mul ikka öelda... Lastehaigla polikliinikus imestati, kuidas tunnustatud spetsialistil (minu perearst) mõistus otsa sai... (Võib-olla on ta meditsiiniliselt tark, kuid paraku on tal kogu aeg kiire ning süvenemist on palju loota.)

Poiss aga sööb oma kaheksa kaalukilo kohta jätkuvallt nirult ning mina muudkui muretsen ja muretsen :(

4 kommentaari:

  1. tips oli pidevalt allpool igasugu kõveraid, aga suhtkoht ühtlaselt ikkagi kosus, mis siis et omas tempos. ära muretse, see mõjub halvasti, mina ei viitsinud mingi hetk enam muretseda ja elu läks tükk maad rahulikumaks. kontrollis võib ikka käia aga ma arvan et kui saad lastehaiglasse mingile muule arstile aja, siis nad saavad paremini-kiiremini ka spetsialistidele eriaegu anda.

    VastaKustuta
  2. Sinu tips on muidugi siiani ekstra-tilluke. Jah, see lohutab veidi tõesti. Aitäh!

    VastaKustuta
  3. Ma olen täiesti võõras ja sattusin siia blogisse guugeldades. Aga ma võin tuua oma tutvusringkonnast vähemalt 5 last, kes 6 kuud kosusid vastavalt kõverale ja siis enam edasi mitte. Tehtud on hulganisti teste (tõesti igasuguseid) ja kõik on normaalne. Ju on lihtsalt kaalukõverad valed :) Peaasi, et laps areneb ja võtab juurde, olgugi et vähem kui kõver ette näeb. Veelkord pea püsti ja ära muretse!

    VastaKustuta
  4. Aitäh, Jane! Sellist hea-sõna-toetust ongi mulle väga-väga vaja.

    VastaKustuta