esmaspäev, 14. märts 2011

Kummalised juhtumised Lastehaigla parklas

Trahvisaamise järgsel nädalal olen Cityparki hallata oleval Lastehaigla küljepealsel parkimisplatsil toimuvat huviga jälginud. Eksinud ei ole vaid mina. Näiteks minu selle loo viimane kommentaatorgi nõustub.
Võtsin paaril päeval kaasa fotoaparaadi. Meie ujumisajaga näib ühtivat parkimiskontrolöri kontrollkellaaeg. Basseinist auto juurde naastes märkan "valesti parkijatel" maksekorraldusi kojamehe vahel.

Eksitaksegi seoses invakohaga. Nimelt asub selle parkla igas reas üks invakoht, mis asfaldil kenasti siniseks värvitud. Seoses lumega ei ole märgistus nähtav. Lumehunnikutes paikneb imetilluke märgike. Märgike aga ei suuna, kuhupoole invakoht jääb. Lumekoristusauto on lumehunnikud laiemaks ja sissesõidutee nende võrra kitsamaks lükanud.
Kui invaparkimiskohale on pargitud juba üks invaliidi sõiduk, siis minu loogika kohaselt kuulub kõrvalkoht juba tavaparkijale. Paraku arvestab trahvikviitungi kirjutaja aga invakoha mõõtudega, nagu need lume all paiknevad ning juhul kui kõrvalkoha hõivanud sõiduk seda riivab, siis maksab see tegu 35 eurot.
Igatahes klõbasin meie ujumisaja järel mitme päeva jooksul kümneid fotosid eksinutest, kel maksekorraldus kojamehe vahel. Edastasin oma töömeililt valiku piltidest Cityparkis vastava valdkonna vastutajale ning lisasin juurde, et massiline eksimine viitab puudusele parkimiskorralduses.

Ma sain kirjaliku vastuse, milles peeti minu märkust mitteoluliseks. Lisati ka info, et "vältimaks edasist ajakulu on minu parkimistrahv tühistatud". Ohkasin õnnelikult ja samas ka nukralt. Maailma parandada mul ei õnnestunud. Ise aga pääsesin ja arvan täpselt teadvat, miks.

6 kommentaari:

  1. Anna ka haigla juhtkonnale teada. Ehk eevad Citypark-ile ata-ata. (Ei pruugi muidugi, aga loota ju võib!)

    VastaKustuta
  2. Citypark nahaalitseb igal pool, kus vähegi võimalik. See näitab, et erategijatele nii olulistes kohtades parkimiskorraldust ikka usaldada ei saa.
    Mõttekas oleks veel pöörduda Tallinna transpordiameti poole, nendele kogu see värk allub ju...

    VastaKustuta
  3. Ma ei viitsi. Ausalt. Ehk tuleb kevad ja sulab va sinine välja. Hetkeks mõtlesin pildipaki kolleegidele anda, aga mõtteks see jäigi.

    VastaKustuta
  4. anna pildid siiski edasi, las keegi teine otsustab, kas tasub jantida...
    Aga kuna sõbral kah selle firmaga konflikt, mitte eriti kaugel, ainult teises parklas, siis ma oletan, et laiem huvi on olemas...

    VastaKustuta
  5. Arvan, et huvi oleks ikka laiem. Sellisele nahaalitsemisele peab mingi piir tulema, laisksusele ja saamahimule pole küll mingit õigustust.

    VastaKustuta