teisipäev, 8. märts 2011

Mina, peaaegu kurjategija

Lastehaigla parkla on lumest rookimata nagu enamik Tallinna parklaid. Ja enamasti on see ülerahvastatud ka - seisad ja ootad ja loodad, et saad koha enne kui taastusravi aeg algab.

Täna oli parklas kummaliselt palju ruumi ja võimalus parkimiskohta valida. Mmmm, naistepäev :) Et turvahälli kaenlastassimine on raske, rattaid basseini veerde kaasa ei saa tirida, valisin loomulikult uksele lähima. Ise veel rõõmustasin sisimas, sest parkla on osaliselt liivatamata ning võimalus beebiga käntsatada ei ole ahvatlev.

Et sõiduk kuidagi invakohta riivab, ei osanud ma küll aimata. Invakohti paikneb selles parklas igas reas üks. Minu rea invakohal parkis juba sõiduk ning paarimeetrisest vahest pidanuks talle küll piisama.

Tagasi tulles avastasin klaasi vahelt lipiku, et olen lisaks invakohal parkimisele parkinud "selleks mitte ettenähtud kohale". Minu teguviisi oli hinnatud 35 euro vääriliseks patuks.

Vormistasin küll vaide, kirjutades, et parkla märgistus ei ole üheselt mõistetav ning parkides jätsin sõidukite vahele vahe silmaga invakoha ulatust hinnates. Et invakohti oli vaid üks ja see oli minu saabudes juba hõivatud. Lisasin, et oma arust parkisin ma parkimiskohale ning ei mõista täiendavat asjaolu nagu "parkimine selleks mitte-ettenähtud kohal". Mainisin ka oma pattudeta minevikku ning palusin arvesse võtta tahtluse puudumist.

Paraku puudub mul usk positiivsesse lahendamisse - lahendajaks on ju sama, raha kasseeriv ettevõte.

Hingepõhjas mõtlen, et parkimiskontrolör ei ole inimlik kui leiab, et parkija peaks enne auto paigutamist maa-ala kaasasoleva mõõdulindiga üle mõõtma.

5 kommentaari:

  1. Kas see oli Ravi tänaval? Juhtusin kuulama uudist mõned päevad tagasi, kus teatati, et seal piirkonnas on kehtestatud uus parkimiskord, mille kohaselt enam 2 h tasuta (parkimiskellaga) parkimist ei olegi. Tasu maksmine algab koheselt parkimisest. Põhjus selleks olevat see, et ümberkaudsete ettevõtete töötajad pargivad sinna terveks päevaks (st 2 h ja keeravad kella edasi) ning tegelikud raviasutuse külastajad parkida ei saagi. Hea lahendus - ei saa mina, ei saa ka sina:). Iseenesest see ei ole päris sinu teemasse, invakohale parkimisest.. lihtsalt jagan infot

    VastaKustuta
  2. Kui parkla rookimata, siis ilmselt polnud näha ka, kas alt asfalt oli siniseks värvitud sinu auto all - invakohad peavad olema niiviisi märgistatud. Ja neil peab olema pilt tehtud, kuidas täpselt auto asetses.

    VastaKustuta
  3. Mustamäe Lastehaigla Polikliiniku juures ikka. Ahmaeitea... Lugesin invakoha tähistamise nõuded ka läbi. Kaks ja pool kuni kolm ja pool meetrit laiust. Mersu on paras pirakas. Ja temast jäi veel tükk maad minuni...

    VastaKustuta
  4. Ma olen küll kuulnud edukatest vaietest. Ära kahtle endas!

    Ravi tänava parkimine on õudus. Meil on lisaks perearst ka seal. Mu naine eelistab sinna (kodust 2 km) võimalusel minna jala, mitte autoga, et parkimis-jama vältida. Aga haige lapsega ei saa!

    Ja kuna sealsed parklad on täiesti puupüsti täis juba hommikul kell 8, on mul kahtlus, et seal ei pargi mitte lihtsalt "ümberkaudsete ettevõtete" töötajad, vaid haigla ja polikliiniku personal ise. Mõneti arusaadav... aga patsiendina (või patsiendi vanemana) vihastad sellest hoolimata peaaegu alati.

    VastaKustuta
  5. Uskumatu lugu, nagu kordamisele läinud halb unenägu. Juba veidi, enne selle loo ilmumist siin olin mina järgmine täpselt samas hammasrattas.
    Olgugi, et võiks ise kahtlastest kohtadest eemal hoida või tähelepanu rohkem teravdada aga see ei õigusta "teenusepakkuja", ütleks, et taotluslikku, segaduse tekitamist parkijates selleks, et igal võimalusel nõmetseda ja see nõue välja kirjutada. Ilmselgelt ei sunni miski neid parklat puhastama nii, et invakoht oleks selgelt eristatav, et märk oleks nähatav ja ketiv tõest vaid kindla ala jaoks. Invamärk on kõikide teiste märkide all, mis tähistavad parklat ja selle tingimusi, seega võib lugeda et terve vastav rida pargib inva- kohtadel. Paelegi seal on niii haigelt vähe kohti parkimiseks st kogu parkimiskorraldus on haiglane ehk siis kohale kohane.
    Uskumatu saamatus ja laiskus. Tasub vaadata Kristiine parklas olevat invaparklat - selge ja üheselt arusaadav - seda on ilmselgelt palju lastehaigla parklas tahta. Vähe sellest, et invaliidil oleks seal ohutu väljuda - mis sellest - haigla ju sealsamas.
    Ma pole veel seda vaidlustanud aga usku on sama vähe kui laborihiirel. Kes ikka (kergest) rahast loobuda tahab.

    VastaKustuta