laupäev, 11. juuni 2011

Sellesuvised laiuasukad

Laiul on maja tõmbenumbriks päikeseloojangu-vaatega rõdu. Siit saab binokliga jälgida liiklust Manilaiule, Kihnu ning hea ilma korral vaadata ka Tõstamaa laidusid. Üle maja lendavad luiged ühest lahesopist teise ning siit on selge sott veeseisu kohta. Igatahes ripub naela otsas merebinokkel ning rõdule sobitasime kaks käsitööna valminud puidust tugitooli, millesse lihtsalt võib magama jääda.
Reedel saabudes prahvatasin ukse avali ning mida.... üleni linnusitane... Pikalt otsima ei pidanud - rookatuse ääre alt, sealt kus põrand ja ääris kõikse määrdunumad, jälgisid mind kaks hirmunud silma. Koorunud pääsukesepoega toitsid vanemad Piisavalt suur, et üksi kodus olla, aga lennata ta veel ei oska.
Tõstsin Gruusiast toodud veinipudeli tagasi alumisele korrusele. Kuniks pääsukesepere poja suureks kasvatab, saame me ilma rõduta ka hakkama. Pealegi pean ma linde siinseteks pärisasukateks ja meid külalisteks.

Kemmergu on taas vallutanud sisalikud. Lahe paar - ühele meeldib uksel istuda ja avades potsatab ta maha. Kolisid ilmselt täna, sest eile ega hommikul neid veel ei olnud. Pealelõunal poseerisid juba kõigile.
Muudest asukatest pesitseb meil sel aastal merikotkas ning põder ja kitsed käivad ujumas. Ilvesest veel ei tea ja sigasid pole samuti näha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar