kolmapäev, 24. august 2011

Kuidas kohtuda tohtriga?

Kõlab nagu anekdoot, tegemist on aga minu ravi korraldava kardioloogiga.

Tohter märgib uuringut tehes, et vastuste saamiseks tulgu ma tema vastuvõtule teisipäeval kell 12. Ei ole midagi iriseda. Meesisend võtab kokkulepitud päeval kuti endaga lõunale. Ukse taga lookleb sabaaaaa. Kell saab pool üks, kolmveerand üks, saba kahaneb, uued tulevad juurde. Mind ei kutsu keegi. Piiksun õele, et olen kutsutud kella kaheteistkümneks, juba on kohe üks saamas. Õde näitab nimekirja, kus minu nime ei ole. Aga oodaku ma kannatlikult. Pool kaks astub välja arst ja teatab, et aeg on läbi ja tema peab ära minema. Tulgu ma homme tagasi (ja ise räägib, et kas ma tõesti olin nii hull, et kutsusin inimese oma vastuvõtuajal) Vastu muide said võetud kõik patsiendid peale minu...

Katse kaks. Et mitte kutti haiglasse vedada ja meesisendit koosolekute päeval segada, palun appi sõbranna. Tema beebi on kolmekuuseks saamas ja enamuse päevast magab. Vahepeal sööb ka. Lepime kokku, et kõige kiiremini liigun ma üksinda.
Otsin tohtirt kokkulepitud kellaajal osakonnast. Õed soovitavad oodata, kuid annavad arsti asukoha kohta ebamääraseid vastuseid. Et nagu oleks, aga keegi ei tea kus. Saabub osakonna sekretär ja teatab, et arst läks ise mingile protseduurile teise haiglasse. Väikese kõne järel selgub, et arst tuleb tagasi küll, kuid.... protseduur tehakse tund hiljem, seejärel peab ta ootama, kes talle järele läheks ning siis nii kolme tunni möödudes ehk. Pakub reedet. Reede ei sobi mulle. Pakub järgmist reedet. No saame kokkuleppele.

Arsti juures käimiseks peab ikka Väga Terve Inimene olema.
Uuringute infi jagas sekretär. Kokkuvõtlikult - süda on terve, aga stress väga suur. Südameprobleemid on tingitud just viimasest. Igatahes sättisime koos kokku kausta dr Uuetoa jaoks. Tema mind ju varasemaltki tutkinud.

2 kommentaari:

  1. Jah. See on asi, mille üle, nii harva kui ma ka arsti juures käin, alati juurdlen.
    Kuidas on võimalik hambaarstil om aega alati normaalselt planeerida ja günekoloogil või perearstil mitte.

    Olen isegi vastanud uuringu-küsimustele "miks inimesed küll arsti juures ie käi". Ja vastus on lihtne. Ma töötan ja mul pole võimalik tunde ooteruumis passida:(
    Edu Sulle!

    VastaKustuta
  2. Arvan, et see sõltub mitte arsti erialast, vaid konkreetse isiku võimest oma aega planeerida. Mina olen saanud nii perearsti kui günekoloogi juurde kellavärgi täpsusega +- 10 minutit, mis on normaalne (tegemist on ju inimpatsientidega...)

    VastaKustuta