esmaspäev, 25. juuni 2012

Võrumaine jaanik

Jaanilaupäevase päeva lõdistasime Võrus. Kütsin meesisendi ägedast protestist hoolimata alumise korruse ahju ja sain tulemuseks troopilise ehk niiskelt sooja toa varasema niiskelt külma asemel. Päev varem või oli see pigem öö varem käisime Ruusmäe külajaanikul. Ametlik nimetus sel peol oli küll "Haanja valla jaanituli". Esines Mõniste mees Voldemar Kuslap. Pool tundi enne keskööd, mil kohalikud napsimehed juba liiga vindised, saabusid VLÜ ja Marko Matvere. Otse Pärnu kontserdilt. Hilise alguse tõttu sai neist pigem taustabänd jalakeerutajatele. Tahtnuks enam särtsu ning muhedaid naljaheitmisi nagu varasematelt kontsertidelt.


Tunnike peale keskööd sättisime end kodu poole - autos kaks surmväsinult põõnavat last ja kolm rahulolevat täiskasvanut.
Päris-jaaniõhtu veetsime traditsiooniliselt Tilgamäel ehk nagu kohalikud teadvat, Mäetilgal. Saun, juurviljade gurmee-grill, meie juurest veetud oksarisu ja vana piirdeaia põletamine. Suure kambaga kogunedes satub sööki-jooki ikka ülearu olevat. Eriti kui kokku saavad kaks sõpra, kel kummalgi komme toidu soetamisega liialdada. Nii sai proovitud vaid kahte sorti liha.

Ja täna tagasi Tallinna. Oli aiatöö päev - mina kitkusin kastani ning sireli võsusid, ema ja Notsu puhastasid mitu tublit ruutmeetrit naatidest. Nagu ikka, tervitas Tallinn jääkülmalt niiske õhu ja pilvise taevaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar