kolmapäev, 22. august 2012

Isetehtud vihikupaberid - kaaluvõit koolikotis

Kolme kooliaasta jooksul on koju kogunenud hulk ebavajalikku tuttuut koolikola.

Esimesena hakkasid silma raamatu-, töövihiku- ja vihikupaberid. Notsu koolis nõutakse õppeainete pakendamist värvide järgi. Paberikraami müüakse aga komplektidena. Mida siis hakata pihta rohelise puuviljadega kaunistatud vihikupaberiga, mis on ilus, ent kasutu. Rohelise-kollasekirju joonistatud loomadega paber oli eos äraviskamisele määratud, ent ometi seisab ta jätkuvalt riiulis. Ja komplektist on lõppenud punane ja sinine, ent liigselt on kollast ja lillat...

Möödunud aastal läsid kiirustades värvid sassi. Punasekirju eesti keele asemel sattus kooli lillakirju vene keel. Päevikus ilutsevast märkusest kurvastas Notsut enam õigesse vihikusse ümberkirjutamine.

Sellel aastal teeme siis teisiti. Soetasin vajalikes värvides ühevärvilist raamatupaberit. Lõikasin vihikutele sobiva suurusega ümbrised ja kleepisin igale nimeetiketi. Notsu kirjutab vajaliku info peale. Samasugused katted saavad töövihikud ja raamatud, viimaste jaoks varusin küll kleepkilet.

Idee tilluke, aga kasulik:

* Vihikud ei lähe sassi - ühevärviline paber eristub suurepäraselt.
* Kodus hoiustatavas "tagavaras" on hoopis vähem rulle
* Värviline raamatupaber on grammkaalult ruutmeetri kohta kergem läikivast vihikupaberist.
* Lõikasin vihikupaberi vabriku omast väiksema ja sobivama - jällegi võidetud grammid koolikotis.

(Meenus, et grammide kaupa arvestan kaalu ka matkakotti pakkides. Kui kõik pakendid jms ebavajalik kola maha jätta, saab koti märgatavalt kergema)

Järgmisena asun sorteerima värvipliiatseid - märgatav kulu on vaid teatud värvidel. Ja värvipliiatseid ju samuti ühekaupa ei müüda...



PS. Aitähi eest ära anda priske rull klassikalisi vihiku- ja töövihikupabereid.

10 kommentaari:

  1. Pirni tänaval Vunderi poes müüdi kunagi küll värvilisi pliiatseid ühekaupa. Nüüd pole kaua käinud ja ei julge lubada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vunderis müüakse neid siiani ühekaupa, aga Vunderisse tuleb minna väga kindla rahasummaga ja krediitkaardid jätta koju. Muidu sööd järgmised kaks nädalat kaerahelbeputru.

      Kustuta
  2. Viru keskuse miskis knopkas vist ka müüakse värve ühe kaupa, aga need on need kallimad pliitsid ka...

    VastaKustuta
  3. Koolikaupu lasterikastele peredele ootavad Lionsid Järve Selveris... küllap veel mujalgi.

    VastaKustuta
  4. Väga tubli lähenemine!
    Vihikutee joonimine ja neile paberite ymberpanek (ja nende l6hn!)meenub mu oma kooliajast just augustil6pu lemmiktegevusena.
    Aga k6iki lapse sedasorti ajaviide muidugi ei köida :-)
    Siiani veedan shoppingu h6rgumad hetked just kirjatarvete poodides.
    Sain just hea impulsi taas yks kylastus teha. Aitäh :-)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sry, ortograafia ei ole täna minuga ...
      Niisiis, "vihikute joonimine" ja
      "k6iki lapsi sedasorti ajaviide muidugi ei köida :-)"

      Kustuta
  5. apollodest oleme värvipliiatseid ükshaaval ostnud, ehkki ju nad kallid on jah

    ühevärvilised pakkepaberid võtsin mina õppevahendite katmisel kasutusele juba 4 a tagasi (küll ma olen nutikas). kahjuks laps neist ei heldinud ja ostis endale taskuraha eest välja just needsamad värvilised-mustrilised-looma-ja-puuvilja-sigrimigri--komplektid :(

    MM ema

    VastaKustuta
  6. Matkakott ja pakendid? Ma olen ka grammipede ja viimaste reiside kotid on suisa netis (näiteks Mt Blanci kott), aga mis pakendid siiski?

    VastaKustuta
  7. Kaur - kilekotikesed ikka. Hambaharja otsa kaitse asendamine, hambapasta võimalikult väike tuub... No igasugu sarnane grammide lugemine.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hah. Hambapasta. Ma tekitasin matkafoorumis (www.matkafoorum.net) väikese pahanduse, kui ütlesin, et kasutan mägedes hambaharja asemel närimiskummi. Aga seal foorumis on metsamatkajad, kelle jaoks liustikulaager, lume sulatamine ja veepuudus on võõras olukord.

      Muidu jah, tavalise meestepesu asendamine pitsiga (poole kergem!) ja t-särkidesse mustrite sisselõikamine (sama) on meil ka teemad :)

      Kustuta