pühapäev, 26. august 2012

Väikese lapse suur mure

Mida peaks tundma 10-aastane laps, kelle naabrinaine ei saa jagu tema vanematest ning valab oma viha välja lapse silme all lapse asjadele?  Ühes ausa ülestunnistusega: ma lõhkusin need asjad, sest sa oled sama vastik kui su ema...

Mida tunneb laps, kelle aiatooli naabrinaine puruks viskas?
Tema eesnimega lille peenrast välja tõmbab?
Ema nutma ajab?
Värskelt valminud külmkapimagnetid puruks trambib?
Kõige järel kohale kutsub politsei, väites, et naabrid on hulluks läinud...

Ausalt, ei kujuta ette, mida vaene Notsu täna läbi elas. Igatahes ütles ta õhtul, et kui jumal on olemas, siis ta nägi seda kindlasti pealt.


Konkreetne viha sai alguse sellest, et tüdruk palus ühishoovis sulgeda juba tunde avatud nendepoolse hoovivärava, et väike vend tänavale auto alla ei jookseks. (Selleks kuluks vaid sekund)



***
Vene kirik oli vist see koht, kuhu soovidega küünlaid pannakse.


16 kommentaari:

  1. Kohutav, kui inimesed oma isiklikke komplekse laste peal välja elavad. Elu metsas on mind ennast vist õnneks sellistest võsareporterilikest situatsioonidest säästnud. Ei tahaks ettegi kujutada.

    VastaKustuta
  2. Mis Su naabrinaisega juhtus siis? Oli ju teine algselt normaalne...

    VastaKustuta
  3. Naabrinaisega juhtus see, et seekord ei suutnud ta Sinu vandaalitsemisega leppida. Kui tema pesunöörid olid katki lõigatud ja koos märgade pesudega maha visatud; kui tema lillepotid olid puruks virutatud (ikka koos lilledega); kui tema aiamööblit oli mööda õue loobitud ; kui tema roos oli mullast koos juurtega välja sikutatud; kui rehaga märatseti tema lillepeenardes; kui murti jalapealt maha tema istutatud noor murelipuu; kui kordi virutati täiest jõust tema suht uut jalgväravat vastu tavapärast avamisviisi !... Justnimelt – naabrinaine ei suutnud tõepoolest rahu säilitada. Mul on kahju jah, et laps oli see, kelle tool on nüüd katki – laps pole süüdi jah, et tema ema ...ja olen nõus loomulikult talle uue tooli ostma. Aga toonitan veel kord-tool purunes pärast sinu laamendamist !
    "Ühes ausa ülestunnistusega: ma lõhkusin need asjad, sest sa oled sama vastik kui su ema... "...VOT SEE SIIN ON KÜLL LAUSVALE !!! Skisofreeniline sonimine !!! Kunagi ei ütleks ma mõnele lapsele niimoodi. Jeerum, kuidas sa valetad ! Alatud on sinu võtted. Aina lükkad sa lapsed puhvriks. On sul kunagi häbi ka selle pärast, millist valet sa suust välja ajad?!
    Aga...kui sa siin järjekordselt argpükslikult halad, asju erapoolikult serveerid ja kaastunnet välja pressid, siis ole nii julge ja räägi sellest ka, kuidas sa naabrinaise tütart viimased 10 aastat vastavalt tujule lehmaks oled sõimanud. Lisaks olen lahkelt nõus näitama videot, kus sa sellele samale tüdrukule suisa haigusi ja surma soovid (väga selgesõnaliselt röögid oma teise korruse aknast oma kahe väikese lapse juuresolekul, kuidas sa needust meie perekonnale peale paned, rääkimata sinu muudest hüütud roppustest) .
    Vene kirikusse võid küünlaid ikka panna, aga kui sa selliste soovidega vanajumala poole pöördud, siis pole kindel, et kas see kõik mitte su enda vastu ei pööra. Needustega pidi niimoodi minema...
    Su oma kallis „meesisendki“ hindas eile su mürgist temperamenti sellel määral, et kostitas sind oma tabava kingaviskega :)

    Ja kui sa apelleerid nüüd sellele, et sa ju kaitsesid oma last, kes väidetavalt minu väravast auto alla tormab (kuigi ma ise sealsamas majaseina värvisin), siis äkki peaksid seda last ka kaitsma, kes paari kuu pärast sündimas on... Hooliv ema mõtleks vägagi selle, mitte ei provotseeriks ja naudiks konflikte !
    Ja veel – äkki proovid mõnigi kord normaalselt oma naabritega suhelda. Oled kuulnud- „ hea sõna võidab võõra väe !“ Sa ei suudagi vist ette kujutada, et tegelikult saavutaksid heaga tunduvalt rohkem, kui õeluse ja roppusega !

    VastaKustuta
  4. Nõustun 100% väitega- „On kohutav, kui täiskasvanud oma isiklikke komplekse laste peal välja elavad“ ...
    Aga veelgi kohutavam on see , kui seda teevad lapsevanemad iseenda laste peal...
    Meenub hiljutine juhus, kui sa oma tütre kuuldes karjusid mulle, et sinu tütar vihkab mind ! Ja kui häbi ja hirm tal oli ja kuidas ta karjus sinule mitu korda, et „Emme, jää vait !“ Sina muidugi ei jäänud... Ja selliseid situatsioone on korduvalt olnud.
    Oma lapse ärakasutamisest räägib ka fakt, et kogu blogipostitus on üles ehitatud selliselt, nagu naabrinaine oleks lapse tagasihoidliku palve peale endast välja läinud ja lapse asjad ära lõhkunud.
    Lapsega oli kogu selle tüli käigus kõige vähem pistmist, sest pärast tüdruku sõnatut üritust värav kinni lükata ja minu keelamist paiskusid kohale sina ja hakkasid alustuseks väravat lõhkuma ning seejärel suundusid pesunööride, lillede ja muude asjade kallale.
    Lihtsalt pärast sinu suurt märatsemistööd viskasin ma ainsana lähedusesoleva tooli katki (erutusseisundis ei jõudnud mõelda sellele, et tool kuulus lapsele) ja sikutasin roosi (nagu seda olid algselt sina teinud ), mis osutus lapse roosiks. Lapse ees tuhat vabandust!
    Ma küll ei arva su blogist midagi, ja ei käi seda praktiliselt üldse lugemas; aga pärast sinu eilset räiget etteastet tasus siia vaadata. Ja kuna sa ajad siin lausvalet ja manipuleerid, ja puhtjuhuslikult minu isiku pihta, siis tunnen vajadust ennast kaitsta !

    VastaKustuta
  5. vot sellepärast tausb elada kas oma majas või kortermajas, aga mitte 2-3 pere majas. sest kui siis naabrid läbi ei saa, vat siis on pekkis :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Gea, ma elan kortermajas ja olukord vägagi tuttav. (Mitte et ma oskaks / tahaks siin praegu pooli võtta.)

      Küll aga olen ma sellised teemad oma blogidest eemal hoidnud.

      Kustuta
    2. ka mina olen kunagi elanud majas, kus naabritega lihtsalt kuidagi ei klappinud. lõpuks kolisimegi lihtsalt ise minema. blogisse sellest muidugi ei kirjutanud.

      Kustuta
  6. Jälle 100% nõus ! Kuigi... eelmiste naabritega selles majas( kahed erinevad) nii õnneks polnud:)

    VastaKustuta
  7. Kas õueala selgelt ära jagada ei saaks? Müür vahele ja eraldi sissepääsud. Ühiselu vastumeelse inimesega on üks rist ja viletsus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa - õnneks notar. kasutuskord juba lõpusirgel. Müüri just ei plaani, aga paneelaed oli eile jutuks, kui naabrimehega juba rahulikumalt rääkida sai.

      Kustuta
    2. ...ja eraldi sissekäigud ongi meil ! Suisa erinevatest tänavatest !

      Kustuta
  8. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Uskuge või ärge uskuge, aga kunagi me tõesti üritasimegi olla heanaaberlikud ja andsime nii mõningateski olulistes asjades järele, aga sellest kunagi ei piisanud... seega, mis mõtet on olla ise see heanaaberlik ullike, kui vastaspool ei jäta palli väravasse löömata, kui tal vähegi see võimalus tekib.
      Ja minu eesmärk ei ole siin otsida endale lohutust ja blogijat materdada, vaid lihtsalt enda eest ka kosta, kui blogija kirjutab avalikult lausvalet ja räigelt moonutatud vaatevinklist.

      Kustuta
  9. Terror on kolinud koduõuelt virtuaalruumi. Jätan kommentaarid ja postituse alles.
    Hea lingata vajadusel kahele diplomeeritud advokaadile, kes terve aasta selle kaasomandi jagamise nimel palehigis rabelenud, palgaks neljakohaline summa eurosid. Ehk sobib nüüd mingigi pakutud lahendus.

    VastaKustuta