pühapäev, 13. jaanuar 2013

Väljaspool, tõkkepuu taga

Miniga ujuma minnes haarasin kiiruga kaasa eelmisel õhtul pakitud koti saunalinade ja ujumisriietega. Esikulauale ununesid mobiiltelefon ja rahakott. Tõkkepuu ees seisin silmitsi kurva faktiga, et pean seekordsest ujumisest loobuma (ja kaotan ühe Haigekassa poolt tasustatud taastusravikorra) või parkima eemale. Polnud mul üheski taskus ega autolaekas hädavajalikku viitkümmet senti ega mobiiltelefoni, millega avada-sulgeda tõkkepuud.

Peale uue parkimiskorra kehtestamist otsisin lähimaid tasuta parkimisvõimalusi ning mõlema puhul näpistab parkija tegelikult kellegi teise privaattsoonist tükikese. Üks võimalus on jätta auto Retke tee ühe majakompeksi hoovi (kus elanikegi autodele piisavalt ruumi pole). Teine variant on parkida Tervise tänavale rehviparanduse hoovi. (kuhu kokku mahubki vast kümmekond autot).

Valisin ühe ebameeldivatest ning tuvastasin, et õnneks vedeleb pagasiruumis jätkuvalt Midi käru. Lastehaiglasse sisse veeredes selgus, et käru oli siiski vale valik - kärude hoiukohad on küll välisukse juures olemas, ent luku peab iga kärutaja ise kaasa võtma. Lõpp osutus nukraks - seisin nagu kasvatamatu koolitüdruk ning proua töötaja sõitles mind /puhastatud ja kuivatatu/ rehvidega käruga majas ringlemise eest.

Eelnevalt läbisin 10x massaažikuuri ning tasusin parkimise eest "omaosaluse" 10x50 senti = 5 eurot. Kui mälu mind taas alt ei vea, tasun seekord 9x50 senti ehk 4,50 eurot. Kokku siis 9,50 eurot taastusravi võimaluse eest. Muidugi ei keela keegi mul liikuda jalgsi või ühistranspordiga.
Paraku on lasteaias tuulerõuged ning püüdes Mini haigestumist käesoleval aastal vältida, hoiame ka Midi kodus ning ujumispäevadel viin ta tunnikeseks Meesisendi töö juurde. Võiksin ju liikuda ühistranspordiga, mis sellest aastast meile enam mitte soodushinnaga, vaid suisa tasuta. Aga ringike kodust kesklinna, sealt Mustamäele ja Kesklinna kaudu koju võtaks kes-teab-kui-kaua-aega. Liiati paikneb lähim bussipeatus Meesisendi töö juurest umbes pooleteise kilomeetri kaugusel kõnniteedeta piirkonnas.

Lugesin netiotsingus mõned teemakohased artiklid läbi, aga asjalikku põhjendust tasuta parkimisaja vähendamisele ei selgunudki. Tõsi on, et tasuta veerandtunniga jõuab parkida ja lapsega maja siseneda ning hea õnne korral üleriided riietehoidu anda. Lastehaigla haldusjuht viitas küll vajadusele tõrjuda parklast kõrvalisi parkijaid, ent ei pidanud võimalikuks seostada parkimist registratuurist väljastatava paberikesega. Miks mitte näiteks registreerida haigla patsiendil parkimine nagu K-Rauta Tondi kaupluses?
Igatahes ootab mind lisaks taastusravile ees ka silmaarsti külastus kahe suurema lapsega (tõenäoline kulu 2x1 eurot). :( Ja juurde võib lisada, et neuroloogi ja järgnenud uuringu visiit Miniga maksis samuti 2x1 euro, ortopeedi külastus Mini ja Midiga samuti 2x1 euro. Kui pisukesed summad järjest kokku lugeda, saab kolme lapse ja kolme kuu peale kenakese 15 eurot kokku :(

1 kommentaar:

  1. Mul oli rõõm olla sama tõkkepuu taga paar nädalat tagasi, aga teisel pool. Auto võtme patarei otsustas EMO-s käigu ajal tühjaks saada. Ja meie tänaval parkuva auto lukud on täis tont teab mida, mehhaanilise võtmega ei saa neid avada... või ma vähemalt uskusin et ei saa.

    Aga üldiselt mulle see tasuline parkimine haiglate / polikliinikute juures meeldib, isegi väga. Varem oli isegi perearstile minna jube tüütu, sest kogu ümbrus oli täis pargitud. Nüüd - mine millal tahad ja saad pmst otse treppi.

    VastaKustuta