kolmapäev, 13. märts 2013

Juhtmed näpus

Webasto ehk eelsoojendaja on üks autoabidele töö kindlustaja. Unustasin selle riistapuu pühaba õhtul välja lülitada ja esmaspäeval hommikul ei jõudnud aku enam starterit ringi vedada. Olin lubanud Notsut ja tema klassikaaslasi saata uisutamas. Enamgi, lapse uisud asetsesid kenasti mu juhiistme kõrval. Ja auto isegi "ei lubanud". Sain veelkord tunda, mida tähendab asjade edasilükkamine. Ega aku vähene jõudlus üleöö saabunud.

Niisiis seisin esmaspäeva hommikul herilasest tigedamana oma auto kõrval ning kirusin ja vandusin. Helistasin Meesisendile, kes õnnekombel lähistel asus ning kümnekonna minuti möödudes kohal lubas olla. Sättisin käivitusjuhtmed paigale ning jäin teisi otsi näpus hoides ootama.

Kokkuvõtlikult öeldes me autot käima ei saanudki. Aku tahtnuks pikemat kohapealset laadimist. Läksime poodi aj tegime plaanitud ostu teoks.

Küll aga möödus kodutänaval juhtmeotsad näpust seisvast Minukesest kümmekond autot. Oli vanemaid, suuremaid, väiksemaid. Selliseid "elektroonikat täis isendeid", millelt käivitusvoolu anda ei saanuks, ei täheldanud. Mitte ükski möödujatest ei peatunud ega pakkunud abi. Ükskõiksus hämmastas mind.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar