neljapäev, 13. juuni 2013

Tere, suvi!

"Läksime. Head ööd!" edastas Notsu lakoonilise tekstisõnumi. Tema odavlend suvepuhkusesse hilines tunni ja lahkus just nüüd, südaöösel.

Ja ta ongi nii suur, et seikleb minuta Tallinna ja Stockholm/Norrköpingu vahel, kaasas seguna sünnipäevakingituseks ja imelise tunnistuse eest saadud ipad ning kõrvas klapid kuulamaks nutitelefonist muusikat. Ei närvitsemist ega pinget - see rõõm jäi minule. Roosa täpselt Ryanairi tillukese käsipagasi mõõtudesse sobituv kohver sai pakitud kohe peale vastavasisulist korraldust. Jah, ühte ma aitasin - värskelt vanaema õmblusnõelast tulnud neoonrohelist kleiti pakkida. Et täditütre algkooliastme lõpupeol kena välja näha. Hunnik hilpe, mille hulgas mitu paari ujumisriideid terassibasseinis lõbutsemiseks, pass, check-in dokumendid, vedelikud minigrip-kotikeses ja saigi kohvrike täis.

***
Pakkisin neljanda kiituskirja koos klassitunnistusega karpi. Selle A4 formaadis paberi taga peitub enam tööd kui varasematel aastatel. Raskeim pähkel oli matemaatika, mille tuumani küündimiseks kulus tõesti tunde ja päevi. Mitu nädalavahetust täis hädakisa, raevu ja sekka pisaraidki. Loobumisvõite, kuniks ühel hetkel avanes uks ning mosaiik kokku klappis.
Inglise keel, mis Notsu kooli uue programmi järgi on keeruline ka varem keelt õppinule ning sobib pigem täiskasvanutele kui kümneaastastele.
Muusikakooli tunnistus, ilma kiituseta on enamgi väärt. Oli raske aasta veelgi raskema iseloomuga erialaõpetaja käe all. Ja lõpp, mis päädis õpetaja vahetusega.
Mõned kalliskivid on loomult eredad ja ilusad, teisi peab tulemuse saavutamiseks lihvima. Notsu jõuab tulemusteni oma jonnakuse ja tahtejõuga.

***
Ma lihtsalt ei jaksa tegeleda fotode ja Oluliste Paberite albumitesse kleepimisega. Ma suhtuks huumoriga, kui keegi kirjeldaks õnnestunud ja tegusat päeva nii, et puhastas lauahõbeda ja pesi kaks autot väljast ning oli õhtuks surmväsinud. Aga just selline oli üks mu tegusamatest päevadest. Ja seda va puhastatud lauahõbedat oli vaid kuue teelusika jagu...
Harilikult jõuan eelmise päeva laga puhastada, pesta ja kuivatada pesu ning võtta nõud masinast välja, käia lasteaias Midi järel ning supermarketis sisseostudel. Kahest sooja toidu valmistamiskorrast olen ammu loobunud. Kiidan end ühegi eest ja korraliku lõuna igatsuses söön vahel Sõõrikus. Ja kuulan hämmingus inimesi, kes puhta kodu, korralikult säetud põllede ja kasitud pluusidega laste kõrvalt mängleva kergusega veel iluaeda ning koduloomi peavad ja hobidega tegelevad, teatrisse, kinno ja raamaturiiuli juurde ning trenni jõuavad. Minu ööpäevad on nende omadest vist lühemad.


1 kommentaar:

  1. Ohhh, tublid olete kõik!!!

    Puhta kodu ja hobidega inimesed ise polegi häirivad. Tüütu on see, kui mingid kolmandad sulle etteheiteid teevad: "Vaata TEMAL (mitte minu) on kõik NII KORRAS, miks SINUL (mitte minul) ei ole??"

    Ja veelkord palju õnne ja kiitust aastase töö eest!

    VastaKustuta