kolmapäev, 21. august 2013

Kodumaa sünnipäeval, lõunaosariikidest

Kodumaa sünnipäevadest augustikuine on mulle hingelähedasem. Augustikuised sündmused aastast 1991 elavad lihtsalt mu mälestustes mitte filmides ega raamatutes. Teisalt on vaba päeva väärtus sumedas suves hoopis erinev südatalvest. Sestap ei imesta üldse, et augustikuisesse kodumaa sünnipäeva mitmeid vahvaid üritusi jagub.

Tartu laulupidu jälgisime teleri vahendusel. Vaaritasime piduliku suupistelaua ohtra veiniga ning kutsusime üksikult kodus olnud naabrinaise enda seltsi. Kui ülekande alguses fantaseerisime veel Tartussegi sõitmisest siis väljaku täitumist jälgides soov rauges. Mini ja Midi uinusid ning nautisime lõpuni. Kommentaariumide vaidlused jätavad mind täiesti külmaks - oli ilus õhtu.

Tallinna laulupäeva esindas Notsu esinejana. Nägime vöödilises koolivormis lütseumlasi uudistesaateski :)
Olnud vahva üritus, kuigi Notsu teatas, et linnapea kandis kortsus ülikonda. (Oh tütarlaps, missugused nüansid küll silma jäävad!)

Võru linnapäevade raames toimus järvekontsert. Õnneks on Tamula järvealal piisavalt ruumi, et ma Mini ja Midi kooslusega, nimetatud ka kui "hullumaja puhvet", julgesin sinna mineku ette võtta. Rahulikku nautimist võimaldavatele istekohtadele ega istekohtadele loožis me ei pretendeerinud, kuid lauluisa monumendi juures jagus jooksmisplatsi teistelegi väikelastega peredele. Kaitseväe orkester koos erinevate solistide ja hea helitehnikaga andis tõesti võrratu elamuse. Visuaalset osa täiendas järve (kohalikus keeles küll merre) püstitatud lava. Jalutasime koju nautisides madalrõhkkonda ja üksikuid jämedaid vihmapiisku.

PS. Tundub, et olen suvekuudega linnakese Rieslingust tühjaks ostnud. Niigi oli seda igas supermarketis üks sort. Kaupluses nimega Viinapood oli suisa üks pudel ja juurde ei tellita (missugune kena ja konkreetne nimi! Ei mingit keerutamist. Meesisendi väitel on samanimeline pood eksisteerinud Jüri tänaval kogu tema mäletamise perioodil) Eile ei leidnud enam Maximast ühtegi ning täna olin sunnitud ka Toidukeskusest alternatiivi leidma. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar