teisipäev, 11. märts 2014

Viiendas klassis ehk paha lapsevanema kirjeldus

Pildikesi õhtusest koduelust.

Matemaatika. väljenda meetrites 1 cm, 5 cm, 8 cm jne.
Esmane vastus: 1cm/100m; 5 cm/100 m; 8 cm/100m.
Teisene vastus: Kuule oota, see /saade/ saab kümne minuti pärast läbi.
Kolmas vastus: mitte kellelgi ei ole nii vastikut ja ahistavat ema.

Kodune teadmiste kontroll loodusõpetuse kontrolltööks.
Mis on hajaküla?
Esmane vastus: See, mis tekkis noh nende, nende... nende no ma tean küll... nende asjade ümbrusesse kaubanduse pärast.
Teisene vastus: Kuule, miks MINA pean seda teadma?

Kolm suurimat linna Eestis? Tallinn, Tartu ja... Võru äkki. Väike järelemõtlemine ning... aga no Haanja siis? Aaa, Narva. Miks see :(
Kaks suurimat maakonda? Harjumaa ja no see... see, mis kohe seal kõrval on.

Kommentaarid on liigsed. Ma käin jälle viiendas klassis. Kokkuvõtlikult võiks seda nimetada õpiraskusteks kombineerituna ealiste iseärasuste ja laiskusega. Viimast iseloomustavad ikka ja jätkuvalt korduvad lohakusvead.

Vastuväiteid ka.
Kellelgi ei ole nii vastikut ema, kes lahkuks õhtul kodust käekotis telekast pistikusse viiv juhe ja lapsele kuuluv ipad.
Lapsele kuuluva iphone´ist nutitelefoni asendamine lihtsa klahvitelefoniga on inimõiguste rikkumine. Absoluutselt kõik teised vanemad käivad lastega iga koolivaheajal Tais ja lisaks peaaegu igal nädalavahetusel mujal välismaal ja vaatavad menuseriaale koos lastega.
Ja mitte keegi peale minu ja veel paari vastiku lapsevanema ei nõua oma lastelt õppimist. Ahjaa. Õpetajad, va kiusupunnid nõuavad samuti.


4 kommentaari:

  1. Ma lohutan Sind, et nii vastiku ema tiitli kui kannan mina, Sa välja ei anna. Õnneks rakendub meil veel kurjem asjaolu, nagu nimelt lausa bioloogia-keemia õpetajast vanaema. Ja tütarlapse loodusõpetus on lihtsalt 3. Meie tahvelarvuti kolis juunini kapi peale. Ja Tais käisime me viimati 2007 ja minul isiklikult pole võimalik sõita lapsega kuskile. Ametnik ei saa lubada luksusreise...

    VastaKustuta
  2. Kirjutan alla. Meil sama. Enne kiituskirjaline laps on täpselt, täpselt nagu sinu kirjeldatu.

    VastaKustuta
  3. Minu õelastel on ka selline vastik ema, käib juhtmetega tööl:)

    VastaKustuta
  4. Korduvalt, ikka ja jälle põhikooli "lõpetades" hakkas see lõpuks päris meeldima. Hetkel pisut roostes, kuid veidi tuunimist ja võin ülehomsest alustada taas õpinguid.

    Või hoopistükis minna õpetajaks, universaaliks. Põhikooli raames võin õpetada mistahes aineid. Gümnaasiumiosas olen tasemel kahjuks vaid valikainetes, Ülejäänud olen jällegi koosõppija. :)

    VastaKustuta