reede, 8. august 2014

Rahulolematus

Igal hommikul kell üheksa tuuakse kontorisse mitut sorti sooje saiakesi. Nende söömiseks tehakse töötamises veerandtunnine kohvipaus, mis jääb tööaja sisse. Nagu kogu tööpäeva jooksul saab iga töötaja ka saiakeste kõrvale valida suurest kohvimasinast erinevaid kohvi- ja kakaojooke ning teed. Iga päev on kööginurgas saadaval nelja sorti puuviljasid, näkileibu, võid ja juustu. Ometi on paljud töötajad rahulolematud - üks sort pakutavatest saiakestest ei maitse eriti kellelegi ning mõnikord ei jagu teisi kõigile soovijatele. Õhtuti puudub puuviljavaagnal sageli valik - jäänud on vaid banaanid. Näkileivast,  juustust ja võist pakutakse aga vaid ühte sorti. 

Istusime mu õe kodulinnas Lõuna-Rootsis ning sõime ühel tema maja terrassidest õhtust. Kõrval sinetas valgustatud ja soojendusega lahmakas bassein. See riik on tema koduks olnud kakskümmend kolm aastat, millest esimesed kulgesid vägagi keeruliselt.
Eespool kirjeldatud büroo on tema töökoht - suur, Eestiski esindatud ehitusfirma. Sellel õhtusöögil rääkisime virisemisest - ükskõik kui hea poleks elu, nurinaks leiab alati põhjuse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar