neljapäev, 22. jaanuar 2015

Üks igatsev hädaldamine

Notsu sai matemaatika kontolltöö hindeks sulaselge "kahe" ja eesti keele kontrolltöö hindeks "kolme"*
Kommentaarina teatas ta, et kõik ülesanded olnud õigesti tehtud, aga kaks tükki "läks metsa" ja kokku tuli mitterahuldav :)
Igatahes pakkis ta nagu sellistel puhkudel ikka kokku oma koolikoti ja kolis vanaema juurde. Õhtul saabus ahastav telefonikõne ka järgmiseks õhtuks-ööks jäämisest. Minu jaoks tähendas see "selle-musta-kampsuni-mis-sulle-ei meeldi jt asjade kotti pakkimist ning määratud ajal kooli juures kottide vahetamist. Vanemaks olemise logistika.
Eile õhtul ahastas juba vanaema - kui seda "kahte" peaks parandama täna, saaks see parandatud ei rohkem ega vähem kui "kaheks".
Ja Notsu tuli koolist, tegi endale süüa, vahetas riided ja kooliasjad, vaatas bussiaja, helistas vanaemale ja sõitis ümberistumisega teise linna otsa. Pakkusin ümberistumis ekohta viimist - ütles, et pole vaja... Ja läinud ta oligi.

Niisiis on mu lastest suurim justkui välja kolinud. Kodus on harjumatult vaikne - hilisõhtutel ei kosta ülemiselt korruselt pobinat mitmes keeles, uksed ei paugu ja Midi ja Mini on kaotanud konkurendi tähelepanu osas. Ka pesumasin töötas viimati esmaspäeval ning suure kuhja puhtaid trenni- ja muid riideid lappisin lõpuks ise lapse kappi.
Käisime ülejäänud kambaga külas ning Notsu ei avaldanud vähimatki kahetsust, et kaasa ei saa tulla. Ja teate reedesest spa ühiskülastusest võttis ta samuti vastu üsna ükskõikselt.

Kurb hakkas - nii see iseseisvumine ja väljakolimine vist algabki. Esialgu vanaema juurde, siis ühikasse ja viimasen aloodetavasti mitte maakera kuklapoolele. (Samas, kui nad kolmekesi kodus on, tahaks ma kõrvatroppe ning seejärel ise põgeneda, vahel kasvõi akna kaudu). Praegu aga ei jaksa ära oodata - homme lubas koju naasta.


*"Kaks" on "kolmest" parem hinne, sest "kaks" ei lähe päevikusse ning see tuleb "ära parandada". Päevikusse kantakse "parandatud" hinne ning ebaõnnestumisest pole jälgegi.

2 kommentaari:

  1. Ma saan aru, et käsil on ka projekt " lastele ei tohi anda koduseid töid". Selles koolis läheb muidugi enne issanda päike looja, kui see juhtub, aga... siis on lapsel veel rohkem aega:) hakka aga uusi hobisid otsima:) :)

    Kas õpetaja initsiaalid on A.O.? Kui on, siis soovitan teemaga tõsiselt tegeleda. Sul tundub andekas ja kiire taibuga tüdruk olevat, aga kogemus näitab, et see õpetaja eeldab kõigilt kerget arusaamist, ise õppimist ja materjal võetakse klassis väga pealiskaudselt läbi.

    Mul mees tegi lapsega väga tõsist järelõppimist. Kasu oli lapse jaoks kõvasti, aga hinnet üle 4++ ikka ei pandud...:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Matat annab AK, mis lapse sõnul on parim võimalik valik. Laps on oskused ise kuidagi "sõlme keeranud". Eesti keelt õpetab MS, kelle selgitused on minu arvates allapoole igasugust arvestust, nõuded aga pöördvõrdelised. Klassis pole vist ühtegi, kellel tunnustusel "väga hea" oleks.
      Minul ei ole koduste tööde vastu midagi - maht ei ole (veel) meeletu. Kodutöödega hoiab teleka- ja arvutiharjumusi kenasti kontrolli all.
      Eks hinded on üks asi, ma loodan, et kool paneb õppimisoskusele ja -harjumustele põhja alla. Ja õnneks on vanaema, kellel kannatust ja oskusi selgitada.

      Kustuta