kolmapäev, 4. märts 2015

See teine Eesti film


Tahtsin kinos vaadata mingit "uut Eesti filmi", nimigi tänaseks ununenud. Seansiajad ei sobinud. Küsisin häält sõbralt, kas ta võiks mulle selle filmi vedada. Sai ikka. Lisas juurde, et mingi teine Eesti film oli veel, "Mandariinid" nimeks, võttis selle ka, vaadaku ma kui viitsin ja huvi pakub. Viitsisin. Pakkus. Meeldis. See vestlus meenus kui öiseks Oscarite jagamiseks end mugavalt lebosse sättisin.

Vaatasin eelmisel nädalal uuesti kinokava. Koolakinos olid nähtavad nii "Poisipõli" kui "Ida". Ühte võiks ma poiste emana ju vaadata ja teist tahaks lihtsalt näha.
"Poisipõli" seansid toimusid näiteks esmaspäeval kella 12 paiku ja täna kell 21,20. (kestus kaks tundi ja nelikümmend viis minutit). "Idat" näidati mitu päeva kell 17. No missugune inimene (peale akadeemilisel puhkusel oleva üliõpilasest minukese) saaks sellisel ajal kinno minna? Ja nädalavahetusel ei näidatud kumbagi. Palusin endale mõlemad vedada ja saingi - lähipäevil vaatan ära. "Mandariinid" olevat sel sõbral aga tänini avamata ja nägemata - see teine Eesti film, noh :)



***
Viisin auto pesulasse - ema käskis. Just nii, sest määrdunud autost on kaskokindlustuse jaoks kehv fotosid teha. Niisiis S. bensuka pesula.
Küsisin tavalist autopesu. Väljendasin ennast vist veidi ebatäpselt, sest teenindaja vaatas mind nagu oleks palunud voodipesu pesemist või midagi sarnast. Õigustasin end mõttes, et kui pesuvalikus on nimetused "püsivahapesu"; "poleerimispesu" ja "superpesu", siis "põhipesu" ongi ju see kõikse tavalisem, basic, pesuprogramm. Okei, ma säilitasin rahu ja sain oma numbrikombinatsiooni. Auto aga pesus oluliselt puhtamaks ei muutunud ning teenindaja õigustas, et "valged auto ei lähegi autopesulates puhtaks" No mida!!! Hingasin sügavalt sisse ja välja ning soetasin soovitatud leotusvedeliku asfaldiplekkidele ja kurat teab veel millele ja siirdusin tänase sopailmaga uuele ringile. Mätsisin auto kokku pudelitäie vedelikuga, ootasin juhendis märgitud veerandtunni, läbisin pesuprogrammi ning kogu rõõmuks jäigi Midile ja Minile autopesulaürituse korraldamine. Auto on jätkuvalt porikarva. See teenindaja võinuks uue kupongi andmata jätta ja öelda lihtsalt, et pesulas saavad puhtaks eelnevalt juba peaaegu puhtad autod. Või midagi sarnast. Aga okei, lastel oli lõbus.

1 kommentaar:

  1. Sa peaksid ju ometi teadma, kust professionaalset autopesu saada. Homseks on ajad täis, aga kui hästi moosid, saad ehk esmaspäevaks-teisipäevaks kaubale (moosida tuleb siis minu võsukest) :)

    VastaKustuta