laupäev, 11. aprill 2015

Hullude päevade fenomen

Käisime Notsuga Stockmannis. Ema-tütre shoppamisüritus, või midagi sarnast. Väljusime kaheksa poti võõrasemade ja kahe jäätisega. Notsu lunis Oreo küpsiseid. Ostsime. Veelgi enam saanuks muidugi säästa üldse minemata jättes.

***
Dialoog autos teel kaubamajja:
- Äkki leiame sulle sünnipäevakingitusegi. Mis sa sünnipäevaks saada tahaksid?
- Maitea... Tõesti, maitea...
- Jee, no seda võid kohe kaks tükki saada, ise küsid müüjalt ja ma maksan arve.
- Päriselt tahaks ma muidugi aifõunkuut... (äraootav pilk)
- A miks su aifõunneli enam ei kõlba?
- See on nii ajast ja arust... ja vahel jookseb kokku... ja on kuidagi... kahtlaselt näotu. Ja kõigil teistel ju on...
/Viimast lauset ma enam ammu tõsiselt ei võta, kuulub samasse rubriiki ...ja kõik mu klassikaaslased käivad igal koolivaheajal Tais...

***
Tagasiteel rääkisin Notsule neist ammustest aegadest, kui Stock oli vaid pooleteisekordne kaubamaja (sest teine korrus oli kuidagi väiksem) ja Hullud Päevad oli tõeline ostupidu. Sai soetatud korraga kõik pooleks aastaks vajalik - kord ostsin minagi ühe suure kandilise aluse tualettpaberit, millest kolm viimast rulli läks kuuris hiirte söödaks. Toidukilest, küpsetuspaberist, sukkpükstest, kingaläikešvammist ja suurest pangest jäätisest rääkimata - neid kõiki irmsaltvajaminevaid asju sai varutud. Läksime tööle üheksaks ja poole kümne paiku kibelesime Stocki-tiirule. Vahepeal käisime oste autosse tõstmas. Tagasi töö juurde jõudes vaatasime, kes mida kokku šoppas. Probleemi ei tekkinud, sest mu toonane ülemus käis samuti "hullamas" - tema ostu me teadsime täpselt - paar Lloyd´i musti kingi.

***
Ohkasin kui uksest sisse astudes vastu jooksnud poisteväele paki M&M komme pihku surusin. Kurtsin ostusaamatust Meesisendile ning koos leidsime, et need olid ajad, kui "kõike oli vaja". Nüüdseks on kapid kraami täis, kaubandusturg karmis konkurentsis ning pidevalt toimuvas mingis ketis "sooduspäevad" - tualettpaberi varumine ei tule mõttessegi. Ma tegelen hiromantiaga: mõne aasta möödudes lõpetab Stock selle komejandi ära.

1 kommentaar: