kolmapäev, 6. mai 2015

null viis null viis viisteist - 05.05.15

Missugune imeline numbrikombinatsioon! Viis aastat tagasi oli ta sama vahva - null viis null viis kümme ehk 05.05.10. Ehk tsiteerides K-d, kui lapsi on juba palju nagu teil (meil siis), peavadki nende sünnikuupäevad olema erilisemad, et hästi meelde jääks.

Midi soovid olid konkreetsed:
1) ämblikmehe tort sünnipäevalaual
2) lasteaeda viia Mesikäpa kommi. Vahvliga.
3) Sünnipäevapidu tähistada ühes konkreetses mängutoas.

Midi esimesed neli aastat olid vastuolulised - mitte eales nutnud päikesepoisist sai kolmanda sünnipäeva järel isekas ja agressiivne laps, kes isiklikku maailma tõmbus sageli keeldus igasugusest suhtlusest.
Möödunud talv ja kestev kevad on selle lapsega teinud imet - Midi on muutunud suhtlusaltiks ja hoolivaks ning heaks kaaslaseks. Ta on nutikas leides lahendusi päris keerulistes olukordades. Üha enam julgeb ta alustada võõrastega vestlust ning tema sotsiaalsed oskused vastavad enamasti ühiskonna ettekujutusele.
Just seetõttu olin õnnelik kuuldes tema unistustest - varasemalt kehitas ta üsna ükskõikselt õlgu. Nii tundsin ma ühest tordist ja kommihunnikust topeltrõõmu. Sünnipäevapidu mängutoas jääb aga pidamata, sest Meesisend kinkis poistele sünnipäevadeks hiigelsuure õuemänguväljaku - piraadilaeva ronila ühes kiige ja köie ja ronimisseina ja roolirattaga. Mastist ei puudu ka piraadilipp. "Kõik parrrdale", hüüab Midi ja tema pisike kaja Midi kordab järele "Pallldale!"

Eilsel koduteel lõunaosariikidest üllatas Midi meid taas, otsides "reisimängukotist" välja värvipliiatsid ja värviraamatu. Kolmest tunnist kolmandiku jagu ta värvis ja ülejäänu veeris oma lemmikut, "Poiste aabitsat".

Lugu Midist ilmus värskelt siin ja minu kirjutet artiklist veidi edasi lapates sisaldub veel üks väike ajalooline hetk - Midi esimene keha sisaldav joonistus.

Hilisõhtul pakkis Midi sünnipäevaks saadud varanduse voodi ette ja ohkas õnnelikult. Jõudsime veel üle rääkida, et kui üks aasta ehk suvi, sügis ja talv jälle möödas on ning puudel taas pungad, tuleb jälle tema sünnipäev. Kuues. Ja Midi leidis, et siis oleks sobilik tellida Kangelasega (üks multikategelane) tort.

Jah, muidugi, mu armas Midi!



3 kommentaari: