pühapäev, 4. jaanuar 2009

minu unelmate mees vol2

Hommikul kolisime tagasi. Hais vannitast oli kadunud, kadunud oli ka vannitäis vett. Midagi siiski läbi imbus, kuid vetsupoti-alune toru oli endiselt vett pea ääreni täis. Lisasin pudeli Torusiili, poole tunni möödudes veidi kuuma vett. Toru-toruke ei tühjenenud aga kurja ega hea sõna peale.

Külmunud? - nii eks kui ka käesolev välistasid selle võimaluse.
Umbes? - võimalik
Vajunud või koguni kokku vajunud? - eks ja käesolev oletasid, et teoreetiliselt võimalik, kuid siiski suhteliselt ebareaalne.

Tüli hakkas majja tõusma. Väike Notsu nõudis pissile, minul käis kopale räpane majapidamine ja minu käesolevale minu lõputu telefonihala eksile. ja teisel pool toru kostis eksi käesoleva Eriti Valitud sõnavara.

Plaadivahetus.
Nõmme kanalitsatsiooni tubli abimees Toomas, minu mobiilis nimetatud Sibitoomasena pakkis mu kõne peale sõiduautosse käsivarrejämeduse 18m pikkuse trossi ning J-kujulise raudtoru. Heasüdamlik mees vajutas õrnalt J-ga kanalikaevu majapoolsesse seina. Just selle ääre alla, kuhu me teineteise peale urisedes kavatesesime käesolevaga nööri otsas peeglikese lasta.
Toomas lükkas torust läbi jämeda trossi, avaldas lootust, et viga pole külmumises ning voila! Toru hakkas mulistama, luristama ja sülitama kaevu kõige ehedamat sitta:)

"Rasvaummistus", ütles minu unelmate mees, fekalist, trossi kaevust läbi torude vannituppa, kööki ja vetsu lükates. Aitas vetsupoti poltidele tõsta, puhastas torud ka seest. Naeratas, esitas arve suuruses 550 krooni, kordas lootust, et 2009 saabub õnn kanalisatsiooni näol ka meie õuele ning viipas aia tagant - kohtumiseni.

Meie ülesandeks jääb koristada köök, esik ja vannituba. Enne ummistust olid seal sinised ning hallikasbeezi-rohelise-oranzikirjud põrandaplaadid...

Tegelikult oligi üks suurem puhastus ning lisariiul köögimööbli alumises kapis puudu. Käesolev veidi toriseb, aga eks tal endal ole ka veidi mugavam puhastusvahendeid leida.

5 kommentaari:

  1. Lõpp hea, kõik hea, nagu vanarahvas ütleb. Ja nii armas, et unelmate mehed vahel ka reaalselt olemas on.
    Aga kui mul vahel oma majaga seotud probleemid üle pea kasvama kipuvad, siis tuletan endale alati meelde seda üliarmsat perioodi korrusmajas kusagil aastat viisteist tagasi, kui soojatrass jaanuarikuus üles ütles ja seda kahe nädala jooksul ära ei suudetud parandada. Korteris oli kogu selle perioodi jooksul kümmekond plusskraadi ja teha ei saanud mitte kui midagi.

    VastaKustuta
  2. Oo! See on tuttav värk. me tartu üürikas (maja jupike Haava tänaval) juhtus miskit sarnast. Aga meil polnud J-toru ja mina ise pidin kaevu ronima ja oma väikse valge käpakesega selle sisselangenud toruotsa lahti kraapima... ja kui sealt siis tulema hakkas, siis arvasin, et sinna ma upun! A ei uppund, olen täiega elus ja ühe sitase kogemuse võrra rikkam.

    VastaKustuta
  3. "käesolev" on ilus leid. mis oleks teistpidine analoog? otsasolev? :)

    VastaKustuta
  4. ee no ma mõtlesin meesterahva poolt öelduna :)

    VastaKustuta