reede, 22. mai 2009

see vaba, vaba päev

Tänane kuulus rubriiki "vaba päev". Lõpetasin 18h maratonparandamise ööl vastu tänast.
Ma ei saanud öösel und - mõtted keerlesid ja hommikul ärkasin miskite segaste mõtete peale, et olen jätnud midagi olulist kirjutamata ja pean arvuti avama. Väga vastik ärevus.

Tegin töö-tööd, käisime Notsule koolivormi proovimas (3005 krooni tuli lõplik summa kahe seeliku, kahe pluusi, ühe püksipaari, kahe krae, ühe kampsuni ja salli eest. Lisaks 300 krooni topeltõpikute ja lugemiku ning 250 krooni mütsi eest). Kaalun enne tellimuse tegemist, kas läbi ajada ehk kahe seelikuga (üks pikem, teine lühike). Sel juhul peaks muidugi 1 klassi last Tõnismäelt koju Nõmmele 100% vedama. Äkki neid tulebki vedada? (Meie ajal käidi ka ise, aga äkki praegu on prestiiži küsimus kui autoga järele tullakse...)

Õhtul majandasin aias, istutasin ülekasvanud taimi. Mul ei õnnestu aiandus, ausalt. Ainus meie aia ilu on meeletu punaste tulpide meri ja need kaks nädalat saavad peatselt läbi. Pr Betti 3xl käpad on isegi muru ära trampinud...
Notsul võõrustas lasteaiasõbrannat.
Kolasime Nõmme turul - liiga ilus, et olla tõsi. Kuskilt mälusopist meenub mulle südasuvine keskturg, kus naeratav vanainimene mulle niidiga kimpu seotud oranzid lõigatud sabadega porgandid ulatas. Ümbritsev lõhnas. Sama eriline hõng valitseb ka renoveeritud Nõmme turul. Tähtsamatest ostudest võtsime imehea talupiima - ilma lehma lõhnata. (Lehma lõhn on miski eriliselt eemaletõukav maitse osa. Just maitse. On see tingitud valest jahutamisest, aga olen sellist vastikut ollust turult saanud ja eelistan seepärast poepiima. Lehma meie 600m2 krunt ju ei võimalda)
Ja siis soolaforelli viilud, sellised hõrgud, mitte kuivanud nagu gigamarketites. Meie lemmikjuurviljamüüja on samuti tagasi! Päris kindlasti hakkame jälle nädalavahetustel turukundedeks.

4 kommentaari:

  1. Unistan ka juba sellest, et mul on järgmisel nädalal kaks vaba päeva lisaks nädalavahetusele. Nõmme turule aga lauldakse selliseid kiidulaule, et tekib endalgi tahtmine ära käia. Ainuke häda, et ilma erilise hädavajaduseta ma keeldub nädalavahetusel linna tulemast.

    VastaKustuta
  2. Avastasin arvuti süles PERHi intensiivis lamades huvitava lugemise ja laheda sisemaailma (koos mägedega) tänu netiotsingule dr. Uuetoa kohta. Edu ja õnnestumisi Sulle ja Notsule! :)

    VastaKustuta
  3. Aitäh, anonüümne. Parimad tervitused Sulle! Ühendab meid vast ühine mure, mille Uuetoa-remonditiim korda teeb:)

    A Thela, tule ikka linna. Ma meelitaks Sind näiteks tokkroosi istikutega (avastasin, et mul ikka paar taimekest üle)

    VastaKustuta
  4. nõmme turule ei saa ju normaalselt ligi kui autoga tulla... ja see et iga liha on eri putkas on mõnus, kujutasin just ette, et lapsevankriga oleks turult liha ikka päris keeruline hankida
    ja putkadel on ju mitu ust, mõne puhul otsi nagu segane kustpoolt läheneda
    eks see saab aja jooksul selgemaks
    leidsime päris hea lihatoodete müüja - päris suitsu ja säilitusaineteta kraam (saaremaa lihatööstuse vastas). piimamüüjaid oli vist isegi mitu.

    VastaKustuta