reede, 23. oktoober 2009

Hurraa, tunnistused!

On tunnistuste jagamise päev. Meil ka tunnustuste - kiitsin mõlemat tüdrukut heade tulemuste eest.
Väikese Notsu esimesel klassitunnistusel ilutsevad ainult viied. Hinne pandi välja eesti keeles, matemaatikas, prantsuse keeles, kehalises kasvatuses, muusikas ning kunstis ja tööõpetuses. Eeskujulikuks hinnati ka hoolsus ja käitumine. Vaheaja koduülesandeks jäi läbi lugeda üks raamat. Notsu ei valinud midagi, mina valisin talle Pipi Pikksuka. (Sest üks klassikaaslane lugevat Harry Potter nr 5 ja mul on kohe piinlik oma lugemisest mittehuvituva lapse pärast).
Notsu arvas, et koolis on üldiselt vastik ja parema meelega ta sinna ei läheks. Samas on klassikaaslased toredad ja pinginaaber Kaspar ka. Parim sõbranna tundub olevat Maria, kellega ta mõned päevad ühes pingis istus. Klassis on kahjuks ka poiss, kelle käitumine on vägivaldne ning keda Notsu kardab. Paar tema sõbrannat on saanud tunda füüsilist valu ning üks klassivend suisa kiirabiga haiglaski käinud.

Pubekas tunnistust koju ei toonud. Perioodiõppel jagatakse hindeid kuidagi teisiti nii et osad tulevad 27. novembriks ja mõned alles aasta lõpuks. Istusin veidi ka temaga ja uurisin, millised hinded oleks kui täna saaks tunnistuse.
Halvemast poolest oleks kaks "kolme" - füüsikas ja keemias (humanitaarklass ikkagi:)) Ülejäänud ained oleks neljad-viied, eriti rahul oli ta tugeva neljalise tulemusega matemaatikas ja vene keeles (nüüd hinnatakse viimases klassis tehtavaid iseseisvaid kirjalikke töid ning seal ma sekkuda ei saa). Uus õppeaine saksa keel saaks täna hinnatud viiega.
Uus kool meeldib temale väga, ootused olid umbes samasugused nagu kogemus. Klassikaaslased on "normaalsed" välja arvatud paar vähemuses olevat "idikat". Õpetajad jagavad hindeid teadmiste eest, mitte mulje järgi nagu olnud kohati eelmises koolis. Leppisime kokku, et püüab perioodi lõpuks keemia "neljale" pingutada. Jätkame matemaatika lisatunni võtmist - suure osa sellest "neljast" võlgnemegi 37. Keskkooli kunagisele õpetaja Tuisk´ile.

Ka minul algas koolivaheaeg - homme hommikul sõidavad tüdrukud lõunaosariikidesse. Kes laagrisse, kes emale ja sõbrannadele külla. Kohvrid on pakitud ja pakkimisel. Ma loodan, et mu kolmandat päeva kestev kõhuhäda saab lõpu ning minugi "koolivaheaeg" algab.

2 kommentaari:

  1. Maailm on ikka näruselt väike...tuleb välja, et kõigele lisaks oleme me ühes keskkoolis käinud, mina muidugi oluliselt varem.

    VastaKustuta
  2. Tuisk oli minu matemaatikaõpetaja ja klassijuhataja minu keskkooli ajal! Ta on tõesti super, tema õpetuste mõjul kaalusin vahepeal isegi matemaatikat õppima minna.
    Ja tema abikaasa oli meil füüsikaõpetaja - kah väga tugev, mistõttu minu kooliajal sealt koolist ka ridamisi "Tippi" edasi mindi ning vilistalste hulgas on palju mainekaid IT, telko ja majandusinimesi. Üleminekuaastate tuultes loobus aga kool oma reaalkallakust popimate ainete kasuks... ja on praeguseks täiesti kaotanud nii oma näo kui tugevuse. Millest mul vilistalsena on väga-väga kahju.

    VastaKustuta