pühapäev, 11. aprill 2010

nimeralli

Meesisend vorpis Väikese Notsu sünnipäeva kutseid. Kopi, peist, nimi, šrift, print. Moodsalt ikka.

Notsu seisis kõrval ja parandas - kaks "k"-d, üks "p", kokku, lahku, "kaa" asemel "tsee" janiiedasi. Vahepeal kõrgendas Notsu häält - "igrek", mitte "i".

Kuulasin teisest toast suurpuhastuse lõppemise äärelt - no on jah neil tänapäeva lastel kummalised nimed. (Ja ega Nots isegi erand pole, minu põlvkond, mõnede eranditega nagu ma ise, kõlab hoopis selgemini)

Notsu jõudis kutsutute nimetamisel "Mariani". Meesisend üllatus: Ja nii ongi? Üks tavaline "i" ja ei mingit kaksiknime?

:)

5 kommentaari:

  1. Kui me oma pliksile käisime vallas nime panemas ja sünnitunnistust nõutamas - siis see amtnikutädi küsis samuti 10 x üle, et kas ikka tõesti pole ühtegi c-d ega y-t ja et kas tõesti on kõik tähed ühekordsed. Selle tädikese üllatus oli tookord päris naljakas ja vahtis ta meid nagu oleksime mingid tulnukad kuskilt teiselt planeedilt. Aga ju ta siis oli harjunud mingeid imelikke nimesid kirjutama. Ja selles suhtes aru ma ei saa vanematest, kes oma laste elu keeruliseks teevad ja neile mingeid imenimesid panevad.

    VastaKustuta
  2. meiegi oleme koruvalt heas mõttes imestust kogeda saanud, et Piret? Lihtsalt ongi Piret? :D

    beebivõimlemises oli üks Trisse. No ma vaevu hoidsin naeru tagasi, nii koera moodi nimi, vabandust

    VastaKustuta
  3. Kui mu lapsed veel väiksemad olid, siis tuli enne sünnipäeva lisaks nimedele ka allergiad kaardistada - ilma ei tea, milline tortki lauale kõige paslikum on (A) Nüüd, mil lapsed suuremad, siis on paljudel allergiad ka õneks "välja kasvanud"...

    VastaKustuta
  4. Väiksena olin kohutavalt nördinud, et ainukesena perekonnast oli minul üks eesnimi, sattusin sündima parasjagu sel ajal, kui kahte panna ei lubatud. Hiljem on mul ainult heameel olnud, et mul üksainuke nimi on ja selline, mida kõik rahvused välja hääldada ja kirjutada suudavad.

    VastaKustuta
  5. Lappasime tütrega just ta võimalike tulevaste klassikaaslaste nimekirja. Ühe nime juures jäi pidama: "Kuidas seda nime öeldakse?"
    CYRKE CRYSTINA.
    ???
    Kannatlik inimene peab see tüdruk olema... et oma nime ikka-jälle tähthaaval öelda :|

    VastaKustuta