pühapäev, 25. november 2012

Kana- tuvi- või kukepastaroog


Meesisend valmistas oma kokanduskunsti tippsaavutust - makarone kanaga ehk siis moodsas keeles kanapastat. See makaronidest, kana kintsulihast ja karrist koosnev roog suisa upub vahukooresse ent tekitab minus alati Pavlovi refleksi. (Või olen ma valmis sööma mida iganes kui vaid ise kokkama ei peaks)
Niisiis istume me õhtusöögil ümber pruuni köögilaua, igal auramas valges kausikeses kuhil makarone kanaga. Me oleme padunäljased ning esialgu kostab vaid kahvlite klõbinat vaheldumas matsutamisega.

Midi haagib peale mitmendat kõverikku makaroni ka kanatüki kahvli otsa, Notsu soovitab tal KANA suhu pista. KANA igavesest ajast igavesti mittesöödavaks tunnistanud Midi alustab kräunuvas kõneviisis: Puppa (Midi enesekohane nimetus) ei sööö kanaaaaaa...
Peaaegu pisarateni ahastav kahepoolene söögilaua ääres. Meesisend kortsutab kulmu ja käsib KUKE suhu pista. Midi nägu tabab lai naeratus. Ahah, kukk - kahvel kanatükiga rändab suhu ning ports makarone järele.
Mõne aja möödudes soovitab kelmikalt kiusakas Notsu kahvli otsa haagitud kanakildu unistaval pilgul vaataval Midil TUVI suhu pista. Vaene Midi alustab taas üürgamist ning meesisend heidab vihkajaliku pilgu Notsu suunas. KUKK! Midi rahuneb ning matsutab edasi. :)

Viimase testi läbin ise Midi taldrikusse jäänud kanatükiga. Haagin selle kahvli otsa ning pakun. KANA! Midi pöörab pea kõrvale ning keerab virilaks. Hoian kahvlit Midi silmade ees - Okei, pada ajasin, TUVI! Midi mokk hakkab kiiresti pikemaks venima. Lõpuks juba naeran! Kahvlit eemale lükkamata hüüan Midile KUKK! Ja suu avaneb kui otsekohe.

***
Muud linnud on abstraktsed - nokivad siin ja seal. Aga KUKK on Lammas Shauni iga multika alguskaadrites - uhkelt kirev lind. Ju siis mõjub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar