neljapäev, 10. jaanuar 2013

Kaasaelaja

Mahutasime käsipagasi-reisikohvrisse vajalikud tarbed neljaks laagripäevaks. Kuus treeningut ja võistlus.
Ma ei mõista, kuidas sokid vähese ajaga suisa auklikuks kuluvad? Ja korralikest on ühe ära söönud kas pesumasin või kuivati! Õnneks on meil peaaegu ühesuurune jalanumber ning minu treeningsokkide varud hetkel puhkamas. Tibi tavapärane puhkevorm paari seeliku näol seekord ei mahtunud. Ühel selgemal hetkel meenus, et ostsin kaks talve tagasi Kuusamost murdmaasuuskade koti. Nii oligi. Kottide kastis, ostusildidki küljes :) Sinna toppisin treeningsuusad - kepid ja kaks paari saapaid. Võistlusvarustuse hooldas ja pakkis seekord treener.
Seekordses laagris tuleb lisaks suusarõõmudele hankida klassikaaslastelt ka kodused ülesanded ning õppida. Vajalikud õpikud-vihikud maandusid mõne hetkega õlakotti.

Uus roll meile mõlemale - Notsul esimesed asjalikumad võistlused ETV-Swedbanki noorte suusasarjas. Mina annan pühapäeval järeleaitamistunni matemaatikas  ja inglise keeles. Küll vaevab mind mure, et võimalik kehv tulemus spordiisu ei kaotaks. Kiuste on esimene etapp klassika. Notsu ise arvab, et on hoopis tugevam vabasõitja. Näis. Hoian pöialt mõlemas värisevas rusikas.

Ajaa. Õel trennis vastas käinud Midi vaatas esikus seisvaid suuski, tõstis nad pikali ja ronis paljajalu peale. Otsisin kuurist taas komplekti välja. Visu Tillu nahkrihmadega suusad. Umbes kolmkümmend viis aastat tagasi alustasin neil mina oma tänaseks soikunud suusatamise-karjäääri. Aastal 2004 tatsus nendega Notsu. Ja Midigi sammus täitsa kenasti mööda tammi. Ainus mure, et suusad on alt pea lumivalged. Suusatõrva mul pole ja kui oleks, siis suusatõrvamise tehnikat ma ei valda.



1 kommentaar:

  1. suusatõrvamiseks sobilik koht on umbes 300 m kaugusel (turu poole, seal, kus suvel rattaid parandatakse). Viid sinna, teed oma kena blondiininäo pähe ja teevad sulle mõne sümboolse raha eest ära küll...

    VastaKustuta