pühapäev, 17. august 2014

Lastevaba päev kui unelmate puhkus

Eile hommikul olid minu ärkamise ajaks nii Mini kui Midi kogu oma hommikusöögi, mis kokkuvõtlikult öeldes koosnes peaaegu millestki, juba nahka pistnud. Tegelikult olid juba söönud ka Notsu ja Meesisend. Tegin kiire võileiva ning kohvi ja läksin õue. Kell oli kümme. Poisse ei paistnud kusagil. Notsu andis teada, et mõlemad poisid tõsteti naabrite poole. (Täpsustavalt - kuniks väravat veel pole, liiguvad lapsed ning esemed üle aia ja täiskasvanud siblivad tänava kaudu). Naabrid hõikasid kena laupäeva...
Käisime Notsuga poes ehk lahtiseletatult trampisime läbi linna kaubanduse meile huvipakkuva osa. Tagasi jõudes magasid poisid naabrite pool... Meesisend ja Notsu suundusid toidupoe ühiskülastusele ja ühtäkki ei osanud ma oma ajaga mittekuimidagi peale hakata. Ma pole seda tunnet kogenud juba vähemalt neli aastat. Sättisin end võrkkiike, kuid õõtsumine segas. Ajasin selga ühe komplekti kolmest uuest paarist päevitusriietest ja vedasin õuele päevitustooli. Päike kadus pilve taha. Katsetasin linal õhuvanne nautida, ent vihma tibas. Rohisin veidi, sättisin nõud pesumasinasse... Asusin raamatut lugema - Aleksander Grin, "Punased purjed". Mind asendav kolleeg, hea ja armas tuttav varasemastki ajast, on selle raamatu peategelase järgi oma nime saanud.
Üheksakümmend kolm lehekülge. Ärganud poisid aitasid naabritel surnuaiast värvimiseks toodud pinke korrastada. Naabrinaine itsitas ja soovitas päeva nautida... Meesisendist ja Notsust polnud midagi kuulda.
Keerasin voodisse ja uinusin peaaegu silmapilkselt. Ärkasin kaks tundi hiljem, kell seitse. Poisid müttasid ikka veel naabrite pool. Meesisend tervitas hilise hommiku puhul ning soovitas end külaliste tulekuks valmis seada.
Sättisin rõõmuga laua. Keetsin mõnuga kohvi. Nuusutasin grillilõhna. Katsin laua. Aeg venis - meikisin, riietusin. Saabusid naabrid poistega, naabrite sõbrad, meie külalised Tallinnast - terrassile kogunes viisteist inimest. Ma ei porisenud kella kümne paiku poisse magama saates. Päev täielikku puhkust ja mõistlikkuse printsiibist vaadates ajaraiskamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar