teisipäev, 20. jaanuar 2009

A

Mul on käsil viimane eksamisess. Kuidagi kahju on neist viimastest - kuskil südamesopis loodan, et ühel teisel aastal, kunagi hiljem, leian endas jõudu astuda magistriõppesse.

Tagasi vaadates neile kolmele (neljale) aastale on läinud järjest paremaks. Kui esimesel aastal olin hädas õppimise tehniliste oskustega nagu püsivus, raamatukogus käimine ja täpsus kodutööde esitamisel, siis tulemus peegeldas tehtut. Laeks jäi 20 ainepunkti minimaalse 30 asemel ning läbi häda vedasin end teisele kursusele.

Teisel aastal tulistasin kaotatu tasa või peaaegu tasa - olin hädas südamevaluga ja kirjutasin töid kahes eksemplaris - esimese endale ja teise... Produktiivsuselt olin tubli ja sain enam-vähem järjele.

Kolmandal aastal paranesid hinded järsult. Tööde kvaliteet hakkas endalegi meeldima, ülikooli õppeinfosüsteem muutus selgeks. Mõistsin ootamatult, mida õpin.

Ja neljandal, ehk esimesel üleajateenija-aastal tuli ära. Minu esimene neljapunktiaine A. Meedia ja kommunikatsiooni teooria. Peale hirmsat higistamist ja 21 lk paradigmade tabelit sain täna õppejõult meili - "Teid reedel ei oota, hinne on A ehk suurepärane"

Palju õnne minuke! Progress on silmaga märgatav, magistriõppes (kuhu ma ei jaksa minna) teeniksin vapralt vaid parimaid hindeid:)

Ja tegelikult ei saa seda kirjeldada kui palju rõõmu see A mulle tõi! Midagi enesele tõestamist väärivat. Ülikooli lõpetamisest lahutab mind kolm ainet:
reporteritöö (tele)
reporteritöö (raadio)
turunduskommunikatsioon ja tarbijakäitumine (saab tehtud veel sel semestril)

9 kommentaari:

  1. Palju õnne ka teistpoolt ekraani! Pole magusamat võitu, kui enese üle, mu arust...:)

    VastaKustuta
  2. tubli oled ja edu Sulle selle reporteritööga!

    magistrantuurist - see on ausalt öeldes päris tempokas, detsembris oli õnneks pikem paus, muidu võttis see 2x kuus neli päeva järjest pluss kodutööd esialgu päris tõsiseks...

    VastaKustuta
  3. Jippiii!!!!!!!!
    Eriti tubliks hakanud! :D Mis seal ikka, puhas rõõm ka minu jaoks. :)))
    Palju õnne, Hiireke!!! :)

    (P.S. Täna õnne, et Sa juba kolmandal aastal pihta said, mida õpid, mul mõikas sügavamalt alles eelmine õppeaasta, ehk siis üheksandamal.. :D)

    VastaKustuta
  4. Sinu viimast postitust ei saa kommenteerida, seepärast panen siia:
    Väljavõte täiskasvanute koolituse seadusest (kehtib ka Sinu tööandja kohta):
    § 8. (1) Töölepingu alusel töötavatele ja avalikus teenistuses olevatele isikutele antakse koolituses osalemiseks õppepuhkust.

    (2) Õppepuhkus tähendab töölepingu või teenistussuhte peatumist käesoleva seadusega ettenähtud korras. Puhkuse kestuse arvutamine toimub puhkuseseaduses (RT 1992, 37, 481; 1993, 10, 150; RT I 1994, 84, 1474; 1995, 16, 228; 1997, 74, 1229; 93, 1560) sätestatud korras.

    (3) Tasemekoolituses osalemiseks antakse töötaja või teenistuja soovil õppesessioonideks õppepuhkust koolitusasutuse teatise alusel sessiooni ajaks vähemalt 30 kalendripäevaks õppeaasta jooksul.

    (4) Tasemekoolituse puhul antakse õppe lõpetamiseks täiendavat õppepuhkust:
    1) põhihariduse omandamise puhul 28 kalendripäeva;
    2) keskhariduse omandamise puhul 35 kalendripäeva;
    3) kõrghariduse omandamise või bakalaureuse kraadi kaitsmise puhul 42 kalendripäeva;
    4) magistri- ja doktoritöö kaitsmise puhul 49 kalendripäeva.

    (5) Tasemekoolitusega seotud õppepuhkusel viibivale töötajale või teenistujale säilitab tööandja keskmise töötasu kümneks päevaks. Ülejäänud õppepuhkuse päevadeks säilitab tööandja töötaja või teenistuja töötasu vähemalt kehtiva miinimumpalga ulatuses.

    (51) Lisaks käesoleva paragrahvi lõigetes 3 ja 4 ettenähtud õppepuhkusele on tööandja kohustatud andma töötaja või teenistuja avalduse ning õppeasutuse teatise alusel kuni seitse kalendripäeva palgata puhkust avalduses näidatud ajal.

    VastaKustuta
  5. Thela, Sebe-net on hiigelaeglane ja ju ma kuhugi valesti vajutasin...
    Asja konks selles, et see kogu seadus kehtib vaid osakoormusega üliõpilase kohta. Mina olin seni akadeemilisel puhkusel olev täiskoormusega üliõpilane. Nüüdsest siis ekstern, võimalik, et endiselt akadeemilisel puhkusel. Ja nüüd kehtib Sinu viidatud seadus ka minu kohta. Kusjuures. Tööandjat ei keelanud vastav seadus ka varem puhkust andmast... Lihtsalt tööandja sai teada, et kohustust ei ole...
    Kogu mu kümneaastase staazi juures selgus ootamatult:), et viimased kolm ja pool aastat, (kasutatud õppepuhkus 1 päev kuus)... et see on halvendanud minu töö tulemusi. irw Kuigi neist kümnest koolipäevast olen kümnel ka miski töise kohtumise Tartusse passitanud.
    Ühesõnaga. Põrgusse. Saame hakkama. Vist. Ja kui ei saa, siis tuleb töölt ära tulla.

    VastaKustuta
  6. Olin just sama kommentaariu kirjutamas, mis Thela.
    Aga Sa saad hakkama, koera saba ju veel vaid jäänud! Soovin edu!

    VastaKustuta
  7. Olles ise ettevõtte tippjuht, ajavad mind tööandjate sellised lollid väited öökima. Kui Sinu töötulemused on halvenenud, siis mitte õppepuhkuse,vaid praeguse majandussituatsiooni tõttu...ise tõmbasin ka Sinu tööandja käibest ca 80 tonni aastas maha, olen süüdi...irw. Aeg on lihtsalt selline.
    Sina saad hakkama. Nagunii.

    VastaKustuta
  8. Thela ja Gea, Pange lauale kruus ja vaadelge seda ühelt ja teiselt poolt. Pilt on erinev. Mina, blondiinike, oletasin, et minu lõputööd on kellelegi vaja, et mu ettevõte rõõmustab selle üle. Eksisin. Hetkel on ettevõttel vaja töötulemusi ja seda minu lõputöö ei pakkuvat. Peatselt saab minust ekstern ja siis on mul õigus oma 42-päevasele puhkusele, saatjaks otsese ülemuse sajatus - ära unusta, et me võime alati kellegi teise sinu asemele võtta... Jumal nendega. Ehk olekski see impulss minna edasi, kuskile mujale. Unistan, et minu kogemus ja omandatud oskused on mõnes kohas oodatud. Ja siis unistan veel, et seal mõistetaks globaalset majanduslangust ega pandaks seda töötaja laiskuse süüks. Pealegi. Ma mõtlen, et olen elus hullemastki läbi läinud kui lõputöö kirjutamine.

    VastaKustuta
  9. hehe, kuhu ka välja ei jõua kommunikatsiooni teooriat õppides:) on sul see tabel ehk veel alles?(A)

    VastaKustuta